Els VISAS a principi dels anys 70´s

Els  VISAS  a  principi  dels  anys  70´s

dimecres, 24 de febrer del 2021

L'AVI ANTONIO + ATIC DE LA CODOLOSA

 DISSABTE, 13 DE FEBRER

 Avui ja hem vist d’entrada que no tindríem la tranquil·litat dels altres dies.

Hem quedat com sempre al bar Muntanya i allà tinc la primera sorpresa al trobar l’ Isabel amb el Juan Carlos i el Manel. Encantat amb la sorpresa perquè feia molt de temps que no coincidíem.

Anem parlant dels plans per avui i en una primera part coincidirem de via, per separar-nos a la segona part.

L’objectiu,la nova via oberta a la paret de la Codolosa (sembla mentida, però encara hi han fet cabre una nova via i sense trepitjar cap altre, tot i que força limitada d’espai vital).

La via va sortir fa poc temps a les Xarxes, però ja coneixem amics que l’han anat a provar. Avui ens toca a nosaltres.

Arribats a peu de via, les suposicions de massificació es compleixen. L’Àrea de la Salut  esta infectada de cotxes aparcar a costat i costat de carretera fins baix el creuament de la carretera .

Algunes cordades fan l’aproximació de la Codolosa des de la Salut i varies cordades ja estan escalant. Una d’elles , els companys Ramir i la Laura que ja han començat l’escalada.

Darrera d’ells faran cordada el Juan Carlos i el Manel i desprès nosaltres.

 La primera tirada no es gaire interessant , primer per un tram de blocs per anar a cercar una placa que ens deixa a la reunió.

La segona tirada , un mur de color negre l’hem començat per la dreta aprofitant un principi d’encastament amb grans blocs per fer el primer tram, desprès la via surt  de la fissura trencada de la dreta per creuar una placa amb tendència ascendent a l’esquerra, hi ha passatges força bonics en aquest tram i fem reunió uns tres metres a la dreta de la reunió de l’Avi trepador.

La tercera tirada esta molt aconseguida i mantinguda, amb dos tram dificils separats per una rampa més fàcil. Les bones assegurances que hi ha permeten forçar els passatges i fem reunió al perdre la verticalitat la paret.

Aquí ens hem separat dels companys, de fet ells ja han marxat direcció a les Golfes de la Codolosa per fer la via “d’ombres i de llums” que nosaltres ja hem fet i els hem recomanat. Nosaltres ens decantem per anar a fer l’Àtic de la Codolosa que tenim més a prop.

A la primera reunió d’aquesta via veiem a la Laura que l’ha acabat i el Ramir que la segueix. Desprès ells entraran per la via “L’Aniversari de l’Ernesto i ja no els veurem.

Nosaltres seguirem per l’Àtic fins a sortir pel camí de Fra Gari on ens trobem amb el Juan Carlos i el Manel que han acabat la tasca .

Tots anem a celebrar la retrobada al bar Muntanya .

 J. ESTRUCH

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada