Els VISAS a principi dels anys 70´s

Els  VISAS  a  principi  dels  anys  70´s

divendres, 5 de març del 2021

COMBINACIÓ DE VIES (ESPERONS FRA GARI + ELS 77 DE L' ABRIL + GUERRERS DEL IMSERSO)

 DIMECRES, 03 DE MARÇ

Desprès de quinze dies d’inactivitat, ja tinc ganes de començar a moure`m, i que millor que tatxar alguna de les vies que varen quedar pendents de fer (a més estan dins la comarca i no tindrem perill de denuncia).

Quedem amb l’Isabel al bar de l’Angelita a Esparreguera perquè avui tenim tancat el bar Muntanya . Per casualitat també hem trobat al Gines que esta esmorzant.

Ell en un principi no tenia intenció de sortir, però l’Isabel és un os dur i a base d’insistir acaba per convèncer-lo i també s’apunta a la sortida.

El nostre plantejament és fer les dues vies que ens resten de fer a la zona dels esperons de “Fra Gari”.


La darrera escalada que varem fer , va ser començar per la via “Camí embardissat”  fins la rapissa on comença la via “Joc de nens” desprès baixar fins la torrentera per anar a cercar la segona part.(No sense abans haver intentat travessar a peu de paret des de la via “Joc de nens” a la segona part de “ Camí embardissat”, cosa que no varem aconseguir per la quantitat de sotabosc que hi ha, i que va obligar-nos a recular fins el camí proposat pels aperturistes).

Avui volem intentar fer una escalada més directe, entrar per la primera i segona tirada de la via “Esperons de Fra Gari” i desviar-nos per la torrentera de l’esquerra fins a trobar el peu de via de les vies “ Els 77 de l’Abril” i “Guerrers del imserso”.

La baixada per fer-ho mes fàcil al Ginés la volem fer seguint el camí “de les bateries”.

La primera tirada de la via “Esperons de Fra Gari”, ja l’hem fet tots tres i la empalmem amb la segona sense problemes amb 60 metres de corda.

Desprès caminant uns altres 60 metres per la canal arribem al peu de la via “Els 77 de l’Abril” que serà el nostre primer objectiu.

Aquesta via d’una sola tirada, presenta una roca molt bona i sanejada amb totes les assegurances posades que ens permet gaudir-la. Bona via i ben trobada, crec que la graduació es correspon amb la dificultat.

Una vegada al cim, fem un ràpel per la via veïna que serà el nostre proper objectiu. Primer fins una reunió inter mitja on redirigim el ràpel fins a peu de via.

Aquesta segona via, esta dividida en dues tirades, una primera amb un tram força vertical que es on es concentra la major dificultat de la via, sempre amb molt bona roca, i una segona part amb un començament fàcil fins arribar a un punt on la paret es posa vertical i cal apretar, però les assegurances que hi ha permeten fer-ho sense problemes.

Una vegada tots a la reunió , cal remuntar uns esperons que ens deixen al camí “de les bateries”. Una vegada dalt, amb tranquil·litat baixem fins Collbató on tenim el cotxe i directes a l’Angelita per fer la cervesa.

J. ESTRUCH

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada