Els VISAS a principi dels anys 70´s

Els  VISAS  a  principi  dels  anys  70´s

dimarts, 10 d’agost del 2021

EL PREU D'UN SOMNI

 DIUMENGE, 01 D’ AGOST

Aquest diumenge cal aprofitar perquè la setmana vinent marxo amb la família de vacances I no se quan podré tornar a escalar.

Li proposo a l’ Isabel per anar a la Mussara on hi ha alguna via que tinc pendent i cal aprofitar aquests dies que la calor no apreta gaire.

La proposta es fer la via “el preu d’un somni”.

Quan arribem al pàrquing tan sols hi ha un parell de cotxes i pel que veiem tots van a fer la ferrada.

Quan arribem a peu de via hi ha un parell de persones preparant-se, però per sort també van a la ferrada.

La primera tirada comença per un díedre molt vertical i amb aspecte tètric però hi ha moltes pedres “sikades” , el que permet pujar sense cap problema. Trobarem cinc assegurances però nosaltres hem completat l’assegurament amb un parell o tres de flotants sobretot a la part final del díedre.

La tirada es difícil i en lloc de fer A0 en algun lloc hem posat l’estrep, (que es molt més còmode).

La reunió la trobem un cinc metres a la dreta seguint una feixa que es la mateixa per on passen els ferratistes, o sigui que cal anar en compte perquè la pedra rellisca molt de lo gastada que esta. Aquesta reunió costa de veure-la perquè esta en la part superior del sostre que cobreix la vira i esta quasi penjada al buit.

La segona tirada es quasi tota en artificial que amb un estrep es fa bé, i pocs metres abans de la reunió cal deixar la comoditat del estrep per sortir en lliure ,(una mica relliscós), fins la reunió que veiem uns cinc metres a la dreta.

La tercera tirada és amb diferencia la millor de tota la via, una fissura vertical amb bon canto protegida per cinc assegurances, però nosaltres hem amanit la tirada amb un parell de flotants en el lloc on les assegurances allunyen.

La quarta tirada, és pel contrari la tirada més difícil de la via. Hem trobat nou assegurances . Mantinguda amb el grau i amb passatges explosius.

La baixada tenim dues possibilitats , baixar per la ferrada i rapelar la via. Nosaltres escollim la segona opció i amb 60 metres toquem terra.

De tornada fem un passeig turístic per la zona al mateix temps que cerquem un bar on fer la cervesa abans de tornar a casa.

J. ESTRUCH

DADES DE LA VIA

NOM...............................              El preu d’un somni

APERTURISTES.......................    J.Gasset, A. Queralt

COMPANYS DE CORDA..............  I. Notivoli

MATERIAL..................................  Joc de Camalots fins nª 3, 12 cintes, estrep

DIFICULTAT...............................  Ae/V+

2 comentaris:

  1. Enhorabona per la via i la piada. Per baixar una tercera opció. Que és baixar caminant. Seguim la feixa final cap a la dreta i en uns metres es converteix en un corriol que el podem seguir. Hi arribarem a un creuament de corriols i agafem el de la dreta, que baixa a la font, molt aprop del parking. Salut i molta roca.

    ResponElimina
  2. Hola! Hicisteis la vía en verano?? Es que queríamos hacerla ahora pero no sabemos a k hora hay sombra.. Gracias de antemano!!

    ResponElimina