Els VISAS a principi dels anys 70´s

Els  VISAS  a  principi  dels  anys  70´s

dijous, 26 de gener del 2023

VIA JR

 DIMECRES, 25 DE GENER DE 2023

Amb la nevadeta d'ahir no creia que pugessin gaires companys al Bruc per escalar, però l'esperança es l'últim que perdem i si més no fare un bon esmorzar i tornaré a casa,(això és el que pensava abans de sortir de casa), però sempre hi ha companys agosserats i finalment ens trobem uns quants companys esmorzant a ca l'Anna.


Ara cal decidir que fem, cal fugir del Prelitoral i litoral per la neu que encara que poca ens pot fer la gitza per escalar. Decidim anar a l'interior on no hi ha arribat la neu.

El nostre objectiu finalment el concretem i anirem a lavia JR que han obert a Sant llorens de Mongai


Fins a Crevera anem veient restes de neu pels camps, però cada vegada menys. El que si que no fa bona pinta, és el cel que esta completament tapat de boira, però decidim seguir amb el plantejament inicial.


Al parquing a peu de via i mentre ens preparem arriben més coneguts que també han fet la mateixa pensada,....... total serem tres cordades.

Una cordada serem en Ramon i jo, la segona en Ton i el Joan i la tercera l'Antonio i l'Isabel.


L' aproximació esta molt marcada amb fites i senyals blaves. Nosaltres comencem la tirada just on hi ha la senyal de peu de via, tot i que per arribar a la primera assegurança cal grimpar uns metres. En aquesta tirada hem fet seixanta metres llargs i la reunió esta darrera una petita agulla .

La segona , s'enfila per terreny trencat per anar a cercar una placa que la segueix fins dalt, en aquest punt i a l'altuira d'una assegurança cal fer un llarg flanqueig a l'esquerra per arribar a la reunió.


La tercera i quarta tirada les hem fet juntes, comença per una placa que va decantant-se a la dreta fins a pasar sota d'un arbre, supera't aquest trobarem una reunió que no hem fet i en diagonal a l'esquerra anem a cercar una baga en un arbre per seguir flanquejant més fins a trobar un esperó que remuntarem fins la reunió.

En el següent tram també hem ajuntat dues tirades, i segurament es el tram més interessant de la via. Trobarem una reunió intermitja que ens hem saltat i hem fet reunió en un feixa sota el cim, final de la via.



Per baixar cal agafar una linea de fites que surten a la dreta de la reunió i per terreny fressat en torna aportar al parquing.

Donat que el Ramón te necessitat de tornar aviat a casa marxem directes fins el Bruc.

No ha estat una via especialment bonica, ja sigui per la roca, el recorregut o per la boira que no ens ha deixat en tot el dia, però és una opció més per aquests dies en que vols escalar sense gaire compromis.

J. ESTRUCH


DADES DE LA VIA

NOM..................................................... JR

APERTURISTES ................................ Lluis Olondriz, Amadeo Ribes

COMPANYS DE CORDA .................... Ramon Riera

MATERIAL............................................ 10 cintes expres

DIFICULTAT.......................................... V

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada