Els VISAS a principi dels anys 70´s

Els  VISAS  a  principi  dels  anys  70´s

dijous, 4 de desembre del 2014

VIA SANGRE AZUL + PRINCIPIO DE INCERTIDUMBRE

DIMARTS, 02 DE DESEMBRE

Després del cap de setmana passat per aigua que hem tingut, tots estem amb “mono” de roca i revisant el meteoblue per veure quin temps tindrem els propers dies. Malauradament per dimecres torna a donar mal temps.
Per això quan el Visa proposa canviar el dimecres per dimarts, que presenta més bona previsió de temps, no ho dubto gens i m’apunto a la proposta, encara que tingui que modificar els meus plantejaments de fer les escapades els dimecres pel tema de trencar la setmana per la meitat.
També truco al Lluis per si pot canviar el dia, i s’apunta ràpidament, (ell també té mono de sortir)
A les 7 del matí com és normal ens trobem a Esparreguera, no tenim decidida la via però si el lloc,Vilanova de Meia, el Visa n’és un enamorat i tenim quasi assegurada una bona jornada d’escalada.


A les nou mentre esmorzem a Cal Cirera, anem esbrinant possibilitats i finalment ens decidim per la via Sangre Azul, que hem vist a la xarxa presenta bones credencials.
A les 10 hores estem al pàrquing del Pas Nou on no hi ha cap cotxe, i marxem a la recerca de la via. Ens cal travessar tota la paret atès que està a l’altre extrem.


La primera tirada la fa el Visa, ni tan sols ho hem discutit, ell sempre vol començar, sigui fàcil o difícil (bé, si és fàcil intenta vendre’t la moto perquè la facis tu, però amb nosaltres no ha tingut èxit!!). Aquesta primera tirada ja et puja els colors, un cinquè superior força mantingut i vertical, per sort està ben assegurada.


La segona me l’apunto jo, aquesta vegada he tingut sort, una tirada molt maca i exigent, comença tombada per poc a poc anar-se redreçant fins al final que és dreta de co......!!. El primer tram amb bavaresa inclosa és una mica ajagut , el segon amb roca vermella es posa tiesu però hi ha molt bona presa i el tercer amb roca gris, perfecte, hi ha un tram entre dues assegurances molt properes, que m’ha calgut posar una baga, segur era el pas de 6a+, després les assegurances tornen a allunyar-se i he col·locat un camelot del 0,75 per protegir la progressió perquè tenia els braços com a bombetes i la verticalitat encara era considerable. Quan la paret s’ajup he trobat una assegurança i res més fins la reunió.


Una vegada a la reunió he vist una darrera assegurança tapada per les fulles que no he vist abans d’entrar a la reunió.
La tercera tirada és un canvi de reunió, més per comoditat que no per necessitat que ha fet el Lluis i per no canviar les cordes ha fet la següent tirada. Segons la ressenya està graduada de cinquè grau, encara que l’hem trobada més fàcil.


A la quarta reunió, tenim dues opcions, baixar ràpel o seguir a la dreta per la canal. Però nosaltres hem escollit una tercera, seguir recte amunt, on hem fet una darrera tirada de 60 metres justos amb una dificultat de quart superior però amb roca cutre.
Al cim estem tots a les 13 hores i ens plantegem dues opcions, la primera pujar fins la Roca Alta per fer la via Porno Star o baixar i fer una mica d’esportiva.


Com que vull tenir temps per anar a buscar a la Martina al cole, aconsegueixo convèncer al personal per agafar la darrera opció  i baixem per la canal per anar a les vies d’esportiva que hi ha a l’esquerra de la via que hem fet.


Decidim començar per la primera de l’esquerra "Principio de incertidumbre" hi ha ressenyes que la graduen de 5c+ encara que d’altres li donen el 6a, per nosaltres, cap dubte, és un 6a com una casa i a més molt disfruton.



Amb aquesta via donem per acabada l’activitat i baixem a Cal Cirera per fer la cervesa de rigor.

J. ESTRUCH.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada