Els VISAS a principi dels anys 70´s

Els  VISAS  a  principi  dels  anys  70´s

divendres, 27 de març del 2020

FENT MEMÒRIA (INTEGRAL FARIGOLA INDÒMITA)


21 DE DESMBRE DE 2011

Tots sabem que a la paret del Devesó podem trobar vies per a tots els gustos i dificultats i si aquestes no t’agraden sempre pots cercar la combinació de diferents vies que s’adaptin al teu gust o possibilitats.


De fet ja n’hem fet alguna combinació de vies per adaptar la seva dificultat a les nostres possibilitats (stoc de coc + mosques mascles). Però fa poc temps hi ha una combinació que ha estat re equipada amb material de la FEEC i que ens fa gracia de fer, la “Integral Farigola Indòmita”


Aquesta és una combinació de les vies “Tal faràs , tal trobaràs” i la “Gruyere”.
Aquesta setmana fa un fred que pela i poca gent surt a escalar però la colla d’escaladors d’Olesa i Esparreguera hem quedat per sortir.


Ens trobem, el Josep Grau, el David, el Visa i jo. Uns eixelebrats que no ens fa por el fred, je, je és un dir.


Una vegada a peu de paret, decidim repartir-nos en dues cordades, el David i el Grau aniran a la via “Neusnidó” que nosaltres ja hem fet i el Josep i jo tantejarem la Integral.


La via és molt bonica, però no han gastat gaires diners en parabolts, je , je, les assegurances estan lluny i cal complementar-les amb material flotant.


La primera tirada, és suau comparat amb el que vindrà darrera.


La segona ja t’ensenya les dents i hi ha un tram poc abans d’entrar a la reunió que et fa suar força.


La tercera és un canvi de reunió, mig entre arbres i mig per una petita aresta de roca fins a situar-nos al peu de la placa que hi ha a l’esquerra del díedre de la via “Stoc de coc”.


Aquesta tirada si que és difícil, per sort ben assegurada, però amb uns passatges força difícils i mantinguts de principi a fi.


Acabada aquesta tirada queda un petit resalt d’uns deu metres per arribar a la carena cimera.
Nosaltres hem baixat rapelant perquè els companys també ho fan, però es pot baixar caminant per darrera, (avui fa massa fred !!)

J. ESTRUCH

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada