Els VISAS a principi dels anys 70´s

Els  VISAS  a  principi  dels  anys  70´s

dissabte, 27 de març del 2021

SARGANTANES + DARWIN

 DIJOUS, 25 DE MARÇ

Avui hem quedat amb l’ Isabel per anar afer quelcom suau per anar recuperant.

Això inclou fer una aproximació curta i li proposo pujar a gorros , això si, amb el trenet que avui ja el tenim obert.

Ens decidim per una via sense complicacions, la “Sargantanes” al Gorro Mariner.

La via esta completament equipada, o sigui que tan sols en fa falta algunes cintes i per estalviar pes anirem amb una sola corda.

La primera tirada costa d’esbrinar quin es el itinerari bo donat el nombre de línies que hi ha al costat. Per anar més ràpid ens saltem la primera reunió i anem directes a la segona.

La segona tirada fem el mateix, però en lloc de fer dues tirades en fem tres perquè la reunió que hi ha a l’altura del jardí no la he vist (que que no hi es) i he anat directe fins la llavi , per sort les cordes arriben quasi justes.

La tercera és la mes bonica, comença amb un flanqueig a l’esquerra per anar superant el desplom que tenim sota i desprès s’enfila recte amunt amb una roca de primera i les assegurances amb aire entre elles.

La quarta tirada tan sols és el ressalt del cim , però he preferit fer reunió a la paret per poder fotografiar al segon des de un bon lloc.

La baixada amb una sola corda es justa i cal desgrimpar els darrers tres metres.

La via a resultat rapida de fer i ens decantem per anar fins la Miranda de Santa Magdalena per fer-hi una via.

Escollim fer alguna de la part esquerra de la paret , una vegada superada la “Canal de les Ninfes”.

Pugem per la canal fins a trobar una pedra que assenyala dues vies, la Darwin i la Mogoteras.

No sabem quina fer però comencem a pujar i la mateixa línea ens porta a fer la Darwin, que per cert diu que és la menys assegurada, però la línea d’ espits ens ha condicionat perquè l’altre línea ni l’hem vist.

Segons la ressenya la graduació no supera el cinquè grau, però personalment crec que son graus de quan érem joves, ara mig grau de més no li faria cap mal, sobretot per l’aire que hi ha entre assegurances.

Acabada la via, decidim que ja en tenim prou i anem a buscar el trenet de baixada, encara tindrem temps de fer un mos i una cervesa en algun bar.

 J. ESTRUCH

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada