Els VISAS a principi dels anys 70´s

Els  VISAS  a  principi  dels  anys  70´s

dilluns, 19 d’abril del 2021

VIA LA MAKITA PLATEÀ (Miranda del Pas del Princep)

 DIUMENGE, 18 D’ ABRIL

Creiem que aquesta setmana s’ aixecarien les restriccions però esta vist que encara ens volen fer patir una mica més.

Els plans que teníem per sortir els guardarem per a properes setmanes i aquesta anirem a fer alguna via que ens ha recomanat algun company.

Ens decidim per tornar a la Miranda del Pas del Princep així farem un dia complert d’ escalada i caminada.

Aquesta vegada decidim fer l’ aproximació pel camí del Vermell del Xincarró , no sé si és més curt que el que passa pel Clot del Tambor però el que si es segur més agradable i amb millor vista.

Desprès d’ una hora llarga de patejar ja estem a peu de via i ens preparem per començar l’ escalada.

La primera tirada comença amb uns passos molt fins però poc a poc va canviant i els cigronets típics de la zona deixen pas a pedres més grans i verticals on cal treballar be de peus i equilibri. Les assegurances, amb una mica d’ aire però les justes i necessàries.  La reunió la trobem a trenta metres en mig d’  un mar de pedra.

La segona tirada s’ enfila recte i la primera assegurança que trobem és el creuament amb la via “Blava”, desprès trobarem dos parabolts més en un tram un xic vertical, però quan la paret s’ ajeu ja no trobem res més fins la reunió.

La tercera tirada comença amb un petit tram vertical on cal anar en compte amb la roca (un xic trencada), la progressió per l’ esquerra de les assegurances és millor que seguir aquestes. A trenta metres hi ha una reunió que ens hem saltat i la paret comença a ajeure’s i cal navegar  per trobar les poques assegurances que hi ha.

Nosaltres hem fet reunió en dos espits sota d’ un petit ressalt, però desprès hem vist la reunió uns deu metres a l’ esquerra nostre (s’ hi pot anar directament). Ens hem adonat del fet perquè la ressenya sortia recte amunt amb dues assegurances i aquí no n’ hi ha cap, (tot i que es factible pujar-hi).

Ja a la via, superem un tram vertical on les assegurances també les hem trobat a contramà, però es deixa fer bé, desprès un tram fàcil per arribar al mur final. En aquest tram, també com a la tirada anterior, millor anar per l’ esquerra de les assegurances. Superat aquest mur la paret perd verticalitat i farem reunió al final de la placa.

La darrera tirada és de tràmit (obligat per sortir), cal pujar per terreny trencat fins un replà i desprès seguir per una canat arbrada i una placa ajaguda que ens deixa al cim de la Miranda.

Recollit el material, decidim anar fins el camí que va al Coll de Port per baixar pel camí de les grutes.

Avui com que anem amb temps, si que podrem fer la cervesa amb tranquil·litat.

J. ESTRUCH

DADES DE LA VIA

VIA..........La Makita Platea

APERTURISTES ....... Juan Lazo i Marc Cuesta

COMPANYS DE CORDA............ Isabel Notivoli

MATERIAL NECESSARI.................. 10 cintes expres

DIFICULTAT MÀXIMA......................  6a

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada