Els VISAS a principi dels anys 70´s

Els  VISAS  a  principi  dels  anys  70´s

dijous, 15 de juliol del 2021

VIA BAGES (entrada directa)

 DIMECRES, 14 DE JULIOL

Aquest demacres em tocarà matinar, he quedat amb en Lluis per sortir a escalar i com que ell acaba de treballar no esta per fer quilometrades i ens quedarem per la seva zona de confort.

També s’apunta el Remi, o sigui que ja se que em toca “ patir”.

El punt de reunió serà la pista que porta al Mirador, just on s’agafa la pista de Prat de Reu.

Ales 7,45 hores tal com havíem quedat estem tots tres al lloc de trobada i per sort en Remi te un cotxe alt i potent que ens permet pujar fins el final de la pista perquè hi ha un tram, per sota el dipòsit d’aigua que esta molt malament.

Ara si, amb un bon desnivell guanyat comencem l’aproximació, hem decidit anar a la via Bages del Fals Pollego Inferior. Una d’aquelles vies quasi oblidades que hi ha.

Una vegada localitzada la via, decidim començar per la variant d’entrada que va obrir-se amb posterioritat.

La primera tirada comença potent amb un pas força, però aviat passa a modalitat, adherència. Trobarem a la tirada set assegurances  entre parabolts i espits amb dos trams especialment delicats, un a mitja tirada i el segon poc abans d’entrar a la reunió, que per cert es incomoda.

La segona tirada comença amb un slab molt delicat sobretot al sortir de la reunió i desprès fent un petit arc a l’esquerra s’endinsa en una placa monolítica on la confiança amb el peus és bàsica. Hi trobarem cinc assegurances

La tercera tirada és la més suau, teòricament cal anar per una feixa a la dreta per trobar un clau amb una baga i d’allà enfilar-se recte amunt  on trobarem sis assegurances entre pitons espits i parabolts.

Nosaltres hem sortir recte a munt de la reunió fins a trobar la tercera assegurança. Cal dir que les ressenyes dels llibres del Pedraforca no coincideixen amb la realitat. Però el fet de trobar assegurances fa que perdis l’itinerari. La reunió, (a muntar) esta en el collet i podem aprofitar per fer-la un arbre mort immens.

La quarta tirada és la tirada de la via, uns primers metres fàcils ens deixen en un petit relleu on comença la fissura . Aquí trobarem un burí sense plaqueta que ens permet protegir un tram molt delicat i difícil per entrar al díedre, quatre pitons i un buri sense plaqueta protegeixen aquest tram que cal acabar d’amanir amb flotants.

Amb artificial es difícil i taquicàrdic, perquè alguns pitons es mouen. Però ni m’imagino el patiment del Lluis que s’ha menjat quasi tota la tirada en lliure.

Nosaltres hem fet la reunió en un parabolt l’únic de la tirada, que creiem que no pertany a la via sinó que és el encolatge dels espeleòlegs per baixar al avenc que hi ha en aquest punt. Uns deu metres més amunt hi ha una nova  reunió i uns metres mes enllà hi ha la reunió on trobarem l’ instal·lació del ràpel.

Una vegada a baix, cal desfer el camí de pujada i tornar a casa , no sense abans gaudir d’una cervesa.

J. ESTRUCH

DADES DE LA VIA

NOM.........................................        Bages

APERTURISTES .......................       J. Altes i M. Gaztelu

(la entrada directa desconeixem els aperturistes)

COMPANYS DE CORDA ................. LL. Parcerisa i R. Bresco

MATERIAL NECESSARI.................. 12 cintes, Joc de Camalots fins Nº 3, semàfor

                                                         Aliens, estrep

DIFICULTAT...................................  6a/A1                      

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada