Els VISAS a principi dels anys 70´s

Els  VISAS  a  principi  dels  anys  70´s

diumenge, 30 de gener del 2022

DON GIOVANNI

 DISSABTE, 29 DE GENER

Seguim amb la onada de fred, però ara a ple dia les temperatures ja son més normals i podem escalar sense problems.

Avui som tres, la Isabel, el Gines i jo . Decidim pujar al Alt Urgell per fer alguna escalada arrecerada del vent i amb Sol.


Finalment mentre esmorzem ens decantem per la via “Don Giovanni” que la Isabel ja ha fet, però nosaltres no i al estar en una raconada arrecerada segur que estarem bé.

Quan anem pujant les perspectives no son gaire bones, hi ha llocs on el termometre del cotxe marca (-9) graus.

Despres d'esmorzar tranquil·lament a Oliana marxem fins el parquing on encara el termometre marca (-2) .


La pujada fins a peu de via és freda perquè no hi toca gens el Sol, però a peu de via, ja comença a escalfar i ens revifem una mica.

La via té quatre tirades i un canvi de reunió per enllaçar els dos trams.


La primera tirada és una rampa de seixanta metres facils amb un tram un xic més dret on hi trobarem un pitó, l'únic de tota la tirada.

La segona tirada és el canvi de reunió,són uns trenta metres de rampa amb molta pedra solta fins afer reunió sota un diedre molt marcat.


La tercera tirada en lloc de superar el diedre (que fa la cara de esser força més dificil), suposo que per mantenir la homogeneitat de la via, puja en diagonal a l'esquertra per unes cornisses fins arribar a l'aresta del gendarme i s'enfila per aquesta fins la reunió a dalt i a l'esquerra d'aquest. La tirada esta assegurada amb dos parabolts i un pitó, basicament per assenyalar el cami correcte.


La quarta tirada és un ressalt de vinticinc metres on la roca ja comença a ser bona, esta protegida per un aparabolt, visible des de la reunió. La reunió següent no es veu perquè esta amagada darrera uns arbres..

La cinquena tirada és la única consistent i on cal apretar una mica, rocaregular tirant a bona, però encara amb crostes i molsa en el seu recorregut, però el fet de estar ben assegurada amb set parabolts et dona confiança per anar pujant.


La principal dificultat l'hem trobat al baixar i recuperar les cordes, sobretot al primer i darrer rapels perquè les reunions estan al terra poc vertical i costa molt recuperar les cordes.

Avui hem acabat aviat i ens permet anar a ca la Marisol a picar un mos i fer la cervesa sense cap presa.


J. ESTRUCH

DADES DE LA VIA

NOM................................................ Don Giovanni

APERTTURISTES ........................ Koki Gassiot

COMPANYS DE CORDA .............. Isabel Notivoli i Ginés Rodriguez

MATERIAL...................................... 10 xcintes, semafor Aliens (prescindibles)

DIFICULTAT..................................... V


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada