Els VISAS a principi dels anys 70´s

Els  VISAS  a  principi  dels  anys  70´s

dijous, 6 d’octubre del 2022

PROMIO MORENO (INTENT)

 DIUMENGE, 02 D'OCTUBRE

Despres de molt de temps sense coincidir, aquest cap de setmana el Jordi pot tornar a sortir i també s'apunta el Dani, ara tan sols resta escollir l'objectiu.

Com sempre en Jordi va fort i proposa anar a Roca Regina per fer la Promio Moreno,que es una de les que li tinc ganes. Però no hem tingut en compte el temps que al final ens dictarà el resultat de la proposta.


Sortim d'Esparreguera a les 7,30 i ens aturem a Camarasa per esmorzar i directes al parquing de Roca Regina.

El cami que aconsellen eagafar es el que varem agafar per fer les vies de la paret que ja he fet, peró caldra seguir-lo molt mes enllà.

La veritat que tot i la constant pujada , el cami es força agradable. Creuem el torrent i comencem la pujada a Roca Regina, fins un punt força evident on deixarem el cami fresat i ens endinsem direcció a la paret, on arribem en poca estona.


En la confluencia d'aquesta decera amb la feixa comencem a cercar el principi de via que finalment localitzem uns metres mes amunt, al costat d'un arbre mort.

Hi ha una circumstancia que no ens haviem plantejat......... tindrem Sol tot el sant dia i ara per ara comença a apretar.

La primera tirada es molt entretinguda, tot i les assegurançes que hi ha cal amanair-la amb flotants i la roca no es del tot agraida , el que fa que anem lents.


La segona tirada, comença per una placa on veiem un pitó a sis o set metres i despres un espit (no recordo si és espit o parabolt) però que esta en mig d'una placa llisa que tenim que creuar per anar a cercar un diedre. Superat el diedre unes plaques compactes però facils ens porten a una feixa on trobem la reunió.

La tercera tirada comença amb diedre bavaresa que s'enfila recte amunt , es pot fer lliure pero en algun punt ha calgut posar-hi un estrep i/o cosir-ho amb flotants fins unpunt al final d'un esperó on trobarem una(montserratina),....... que en feia d'anys que no en trobaba una de posada !!!. Aqui comença un llarg flanqueig en horitzontal a la dreta per anar a la reunió.


En aquesta tirada, ja veiem que no anem gaire bé. Ens hembegut tota l'aigua que portem i per les tirades que hem fet, seguint la mateixa tonica, sortirem molt tard de la via. Cal fer un pensament.

Som conscients que si baixem, per avui s'ha acabat l'escalada i com no sabem com estara les reunions properes per fer més metres i baixar, decidim treure un mallon que hi ha a la reunió i posar-lo a la seguent per baixar i així fer alguns metres més.

La quarta tirada és un xic més facil, però tan sols hi ha un pitó en tot el recorregut, tot i aixi ha valgut la pena fer-la així ja la coneixem per a la propera vegada que vinguem.


La tirada de sobre la agulla , com ens pensavem, no hi ha instal:lació de rapel, però gracies al maillon que hem agafat ara si que en té.

La tirada seguent també es veu molt interessant però veiem que ens treu molt de la linea de baixada i preferim no arriscar-nos.

Un rapel en diagonal ens deixa a la primera reunió i un segon al terra, per avui ja hem acabat.

Tornem al cami principal i desfem la caminada, per sort el cami de tornada esta quasi tot a l'ombra i ens suavitza el tema.


Una vegada al cotxe, directes a Camarasa per fer un bon gasto de cerveses.

Alla trobem a companys d'escalada que també han notat la calorada i han deixat el seu projecte a mig fer.

Comentant la jugada , ens diuen que ells van fer la via entrant per la segona reunió i van estalviar-se les dues primeres que tenen pitjor roca i son entretingudes. Ja ho sabem per la propera !!!.

J. ESTRUCH


DADES DE LA VIA

NOM........................................... Promio Moreno

APERTURISTES................ E. Promio i J. L. Moreno

COMPANYS DE CORDA.......... J. Rosillo, D. Querol

MATERIAL................................. Joc Aliens, Joc Camalots fins nª 3, fissures, estrep

DIFICULTAT................................. V+/A1

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada