Els VISAS a principi dels anys 70´s

Els  VISAS  a  principi  dels  anys  70´s

dijous, 29 de desembre del 2022

FERRADA FELIZ NAVIDAD

 DIMECRES, 28 DE DESEMBRE DE 2022

El dia del dinar d'escaladors “seniors” és un dia de retrobaments amb companys , uns que veus normalment i d'altres amb qui coincidim poques vegades i aquest ha estat el cas del retrobament amb el VISA.


D,aquestes trobades a més de recordar aventures i anecdotes de temps passats sempre surten propostes d'alló més estrambòtic i que tu no hauries proposat mai.

Amb el VISA, aixi a estat i entre plat i plat, surt la proposta d'anar a fer la ferrada “Feliz Navidad”.

Jo, soc bastant reaci a fer ferrades i son comptades les que he fet, (no és precissament l'activitat que més m'atrau), però alguna haviem fet i reconec que era una activitat divertida.


Ara aquesta activitat s'ha especialitzat molt i en alguna ferrada cal anar-hi mentalitzat i ben preparat.

Resultat......... com que anem llançats, sortim del dinar ja amb la programació feta. El dia 28 de desembre anem a fer la ferrada !!!, també s'apunten a la sortida el Genis i l'Antonio.

Avui, volem anar tranquils i quedem a les set del mati per marxar i poder aturar-nos a fer un bon esmorzar, sense preses ni presions.

De fet arribem a la zona d'aparcament superades les onze del mati, es una activitat curta i no cal correr.


Des de el castell on hem deixat el cotxe a peu de ferrada hi ha poca estona d'aproximació i tot i que ens despistem en algun punt, l'aproximació es comoda i facil.

A peu de paret, en separem en dos grups, el Genis i l'Antonio aniran a la ferrada veïna la “Urquiza Olmo” i el Visa i jo intentarem la “ Feliz Navidad”.

Volem dividir la ferrada amb quatre trams, que a la ressenya ja venen diferenciats per la seva dificultart.

Hem decidit pujar amb una corda per si ens cal ajuda suplementaria


El primer tram, el mes dificil amb diferencia !!!. un tram molt vertical i dur, on el mitja de progressió son els punyals i que tot i fer servir els “complements” més sofisticats que portem ens deixa ben baldats. Mentre fem aquest tram em ve al cap la pelicula del Banderas, “No es pais para viejos”, cal tenir molta potencia de braços per a fer el tram amb dignitat. Nosaltres amb els “arguments” dels veterans de moltes guerres ens en anem sortint com podem. (per cert, uns companys que han arribat ens ensenyen com es fer aquest tram amb 30 anys, je, je...... ric per no plorar !!!, al segon tram ja ens han deixat enrera).


El segon tram, comença amb un flanqueig a l'esquerra protegit amb barres de ferro allargades, un passeig facil fins arribar a un diedre que superem amb les mateixes barres però posades en posicio vertical , aixi sense gaires complicacions arribem a la reunió de sota el sostre.

El tercer tram, és el tram de les anelles penjades del sostre, la veritat , tan aquest tram com l'anterior son molt més facils del que pensavem trobar, son trams espectaculars però si estas acostumat a escalar no te cap dificultat, hi ha graons o rapisses pels peus i bones preses per les mans.


El darrer tram és un espectacular desplom que tothom diu que es la traca final, es cert en lo de final, però la progressió es molt mes facil que en el primer tram, primer perque esta muntat amb graons i no amb punyals i segon que estan molt propers i la progressió es comoda, la sortida del desplom, per a un escalador es fàcil, però no hi han graons i cal fer un tram amb preses naturals.



La tornada al cotxe es comoda i molt fressada, arribem al cotxe i els companys ens estan esperant, ara sense preses cal cercar un lloc per fer un bon apat abans de tornar a casa.

J. ESTRUCH


DADES DE LA VIA

NOM........................................ Feliz Navidad

APERTURISTES..................... Joaquin Olmo, Juan Urquiza

COMPANYS DE CORDA .......... Visa

MATERIAL.............................. cordinos, 5 cintes, i material de fortuna

DIFICULTAT ............................ K6


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada