Els VISAS a principi dels anys 70´s

Els  VISAS  a  principi  dels  anys  70´s

dijous, 27 d’abril del 2023

MATINAL A MALANYEU

 DIMECRES, 26 D'ABRIL DE 2023

Aquest dimecres he tornat a quedar amb el Lluis, però aquesta vegada ell no ve de Barcelona o sigui que no podem trobar-nos a Esparreguera. Avui ens trobem al Rosal per tal que no faci quilometres valders perquè ell baixa de la Cerdanya i es tonteria baixar per tornar a pujar en poca estona.


                                                          VIA JUBILATS

Jo com sempre surto de casa a les vuit per fer el café a L'Angelita, un café sempre va bé per conduir desvetllat. Allà hi ha el Gines i l'Antonio que també surten a fer un tom. Fem el café junts i marxo per arribar a temps al Rosal on hem quedat per esmorzar.

Despres d'un bon esmorzar de forquilla marxem cap a Malanyeu on ja hi ha dos cotxes i dos més que arriben mentre ens preparem, però cap d'ells porten les mateixes intencions que nosaltres.

Nosaltres volem començar per fer primer la via “Jubilats” una via tendre d'aquest any.


La primera tirada comença a la dreta de la via “Francesc Suñol” i ara sort en tenim que han començat a posar els noms a peu de via en aquest sector perquè la proliferació de vies que hi ha obertes fa quasi impossible saber que estas fent, (personalment crec que es excessiu el nombre de vies que hi ha, però.......... per gustos ???).

La primera tirada és l'única que ens ha agradat, la resta,........ és per sortir per dalt.

La tirada va paralel·la a la Francesc Suñol per la seva dreta , (he vist un lletrero i un seguit de parabolts d'una via desconeguda entyre les dues linees, ???). Es mantinguda en el cinquè grau amb un tram més finet a mitja tirada, però al estar completament equipada amb parabolts i alguna baga no pases calamitats, de fet nosaltres ta sols portem dotze cintes i ens hem saltat alguna assegurança sense cap problema.


La segona tan sols te un tram bonic en sortir de la reunió , despres ajagut entre arbres fins la reunió.

La tercera surt amb un flanqueig a l'esquerra per anar a cercar un pany de paret i despres seguint la logica direcció a la carena, tan sols en el darrer tram la linea cerca un pany de paret vertical, un xic forçan la linea i surt a la carena on ens trobem que la reunió ha volat, (tan sols hi ha els esparregs) i cal anar a l'esquerra a cercar els rapels de la via “Francesc Suñol” per baixar.

Una vegada al terra estem en aquell moment ”tonto” es aviat per plegar i tard per fer una via llarga. Solució !!!. Anem a les vies noves del Grau de la Solana.


                                                    VIA   EL FIL DEL GANIVET

Arribem a la zona i com que cap dels dos n'ha fet cap via, podem escollir. Ens decidim per començar per la dreta del sector i anar fent vies fins que ens cansem.

La primera via “ El fil del ganivet” és un petit esperó que limita la zona per la dreta, just on el cami fa un canvi de sentit, hi ha una segea picada i es veu un pitó i un pont de roca, la roca no es gaire agraïda però es deixa fer , esta assegurada per pujar amb alguna cinta i prou. La reunió la trobarem en l'esperó de l'esquerra amb dos parabolts, (no enllaçats i un maillon en un d'ells).


                                           
                                    VIA EL GANIVET DEL GRAU DE LA SOLANA

La segona via que fem és el propi ganivet, (que és el segon esperó molt cridanet que hi ha a la zona, la via “El ganivet del Grau de la Solana).

La primera tirada segueix tot l'esperó , esta assegurat amb ponts de roca i la reunió intermitja de la via anterior però que podem arribar fins dalt del esperó on trobarem una reunió amb dos parabolts.

La segona tirada comença caminant per la dreta per rodejar un bosquet i situar-nos sota el contrafort final, a peus d'aquest trobarem una reunió que no hem fet i seguirem per un diedre fins el cim, en el diedre trobarem dos ponts de roca.


                                                     VIA   ESPERO SUD

La baixada la fem des de una alzina que hi ha al cim i seguint l'itinerari de la via (tot i que ara no el recomano baixar per aqui, es molt brut).

Una vegada al terra, ens posem a la via següent “ L'Esperó Sud”.

Aquesta via segueix una linea de parabolts que hi ha en una placa molt llisa a peu de cami. En principi els primers metres son d'artificil però nosaltres aprofitant uns matolls que hi ha a l'altura de la primera assegurança hem pogut passar sense estrep, (el dia que no hi hagi el matoll ???.......no sé pas ). Superat aquest primer tram, la via flanqueja a l'esquerra per superar un segon mur i sobre d0aquest , darrera uns arbres hi ha la reunió amb dosl parabolts lligats i amb anella de rapel.


La segona tirada, surt per l'esquerra de la reunió i s'enfila per un esperonet poc definit amb algun passatge bonic fins arribar a la carena on trobem una segona instal·lació de rapel.

Aquesta rapels son molt millors que els altres que hem fet.

Una vegada al terra, decidim deixar-ho per avui i guardar-nos la resta de vies de la zona per a una propera visita. Tins un compromis familiar per la tarda i m'agaradaria arribar-hi a temps.


                                                 VIES FETES SECTOR  SOLANA

De baixada ens aturem al Rosal per repartir-nos el material , fer la cervesa de rigor i acomiadar-nos fins la propera setmana.

El Lluis direcció Nord i jo direcció Sud que les families ens esperen.

J. ESTRUCH


DADES DE LA VIA

NOM............................................ Jubilats

APERTURISTES ........................ Francesc Panyella, Joan Baraldes

COMPANYS DE CORDA............. Lluis Gabernet

MATERIAL ................................... 14 cintes

DIFICULTAT.................................. V+



DADES DE LA VIA

NOM............................................ El Fil del ganivet

APERTURISTES ........................ Antoni Alarcon, Joan Rovira

COMPANYS DE CORDA............. Lluis Gabernet

MATERIAL ................................... 10 cintes

DIFICULTAT.................................. IV



DADES DE LA VIA

NOM............................................ El Ganivet del Grau de la Solana

APERTURISTES ........................ Antonio Alarcon, Joan Rovira

COMPANYS DE CORDA............. Lluis Gabernet

MATERIAL ................................... 10 cintes

DIFICULTAT.................................. IV



DADES DE LA VIA

NOM............................................ L'Esperó Sud

APERTURISTES ........................ Joan Baraldes

COMPANYS DE CORDA............. Lluis Gabernet

MATERIAL ................................... 10 cintes

DIFICULTAT.................................. V+


2 comentaris:

  1. Hola, pasam un contacte i t'envio les fotos de la Gam del cavall, soc en Joan Llobera varem parlar a peu de via el dissabte

    ResponElimina
  2. Joan, perdona el retard en contestar-te però poques vegades miro l'apartat de comentaris i s'acumulen les respostes.
    El meu correu es estruch54@gmail.com.
    Moltes gracies

    ResponElimina