Els VISAS a principi dels anys 70´s

Els  VISAS  a  principi  dels  anys  70´s

dilluns, 5 de juny del 2023

ESPERÓ DELS RECORDS

 DIUMENGE, 04 DE JUNY DE 2023

Seguim amb el temps revolucionat per les tardes i no hi ha lloc segur per escalar, però sempre ens queda el nostre refugi a Sant Llorens de Montgai, (no es que no hi plogui , però sempre ens ha permès escalar i tornar al cotxe sense mullar-nos.

Avui volem anar a Sant Llorens del Munt però la meteo dona aigua a partir de les dotze i a Ponent , també plourà però molt mes tard.

Finalment hem fet quòrum, amb la colla de Vilafranca serem vuit o sigui que caldrà dividir-nos.


Ens aturem a Camarasa per esmorzar i acabar de definir on anirem, quasi tots no han fet les noves vies de la Paret del Pont i per contra l' Enric, l' Isabel i jo si que les hem fet. Caldrà cercar un nou objectiu.

Finalment ens decantem per anar a “l' Esperó dels Records”, una via sense gaires pretensions que supera una aresta molt llaminera que hi ha per sobre de la zona d'escalada esportiva de la “Cresta del Conill”.

La Isabel ja la ha fet i ens farà de guia.


Deixem el cotxe al final de la pista que porta al sector d'escalada esportiva i comencem a caminar fins quasi arribar a la zona, però un xic abans agafem una pista que puja fins un corral i d' allà seguint la intuïció ens apropem a peu de paret que no es gaire evident. Es veu un pont de roca , blanc i negre llaçat a uns cinc metres del terra.

La primera tirada és l'única que esta equipada, o semi equipada, trobarem dos ponts de roca llaçats i un parabolt. És la tirada més mantinguda de la via i fem reunió de dos parabolts en un replà a uns 55 metres.


A partir d'aquí, nosaltres no hem trobat res, tot i que la Isabel si que va trobar un pitó i un parabolt per fer reunió. Nosaltres hem fet la següent tirada de 60 metres intentant mantenir-nos el més propers a l'aresta possible. La tirada enllaça trams tombats amb petits ressalts on trobarem trams amb blocs i d'altres amb roca ferma.

La següent tirada la fem de trenta metres perquè hem trobat una reunió quasi al fil de l'aresta i per sobre d'un diedre característic.


La tirada quatre intentem seguir el fil de l'aresta superant dues petites punxes, a mitja tirada hem vist una reunió amb anelles que deu pertanyer alguna via que ve per la paret de l'esquerra.

Una vegada sobre de la segona punxa, tan sols ens resta carenejar uns quinze metres i començar a baixar vers el coll i a uns metres per sota trobarem un arbre amb maillon per baixar en rapel a la canal de darrera (Nord).



Ara tan sols resta baixar per la canal, per cert molt bruta fins a trobar terreny obert i anar a cercar el camí de pujada.
De tornada veiem als companys que estan acabant les seves vies i els esperem a Camarasa per fer una bona cervesa.

J. ESTRUCH


DADES DE LA VIA

NOM....................................... Esperó dels Records

APERTURISTES .................. Ramón Pach, Pep Godoy

COMPANYS DE CORDA ...... Isabel Notivoli, Enric Solé

MATERIAL ............................. Joc de Camelots

DIFICULTAT............................ IV+


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada