Els VISAS a principi dels anys 70´s

Els  VISAS  a  principi  dels  anys  70´s

divendres, 26 d’abril del 2024

MATINAL A LES ROQUES D'AGUILAR (LES ARENES)

 DIMECRES, 24 D'ABRIL

Avui hem quedat amb l' Angel i el Lluís per esmorzar junts i parlar de la propera escapada però a l' Angel se li ha complicat la feina i no podrà venir fins el migdia. Cal fer un canvi de plans.


                                                  VIA 20 ANYS DESPRÉS

Tot pensant he recordat que el Lluís va dir un dia d'anar a conèixer una zona a Sant Llorenç del Munt, més concretament a les Arenes, ja que no hi havia escalat mai. Fa poc temps que vaig anar-hi per fer alguna via de la part dreta, però el Jaume Planell va aconsellar-me anar a fer les vies de la part esquerra que eren més boniques i un xic més difícils, ara serà el moment !!!.

Després d'esmorzar sortim direcció B-40 i Sant Llorenç Savall fins arribar al pàrquing de les Arenes, ara tan sols resta trobar les vies recomanades.


Fem l'aproximació i ens saltem el primer corriol on hi ha una fita gran que correspon a les vies de la dreta de la paret i en la segona fita ens apropem a la paret.

A peu de paret reconec el espai, la primera visita quer vaig fer per conèixer la zona varem fer les vies més “populars” de la paret i una d'elles era la via “La ruta de la seda” que tenim un xic a la nostra dreta.

Per no repetir via ens decantem per fer la via “Vint anys després” que està a la seva esquerra , placa amb el nom al principi, tot i que hem vist una línia de parabolts entre les dues vies.


                                                       VIA TACA BLANCA

Aquesta via és molt semblant a la via “La Ruta de la seda” però està més orientada al Oest o sigui que és un xic més freda, nosaltres la hem fet tota a l'ombra. Una tirada de trenta metres llargs ens deixa en un llavi, la tirada es mantinguda en cinquè grau excepte un petit passatge que és un xic més difícil. Trobarem dotze parabolts.

La segona tirada és més suau però tam,bé trobarem menys assegurances, uns primers metres verticals i després rampa fins la reunió,hi ha sis assegurances.


Creiem que amb un rapel de 60 metres podríem ser al terra però preferim assegurar i fem dos ràpels aprofitant que les reunions estan preparades per a fer-ho.

La segona via està pocs metres a l'esquerra d'on tenim les motxilles i també hi ha una placa amb el nom, “ Taca Blanca”.

Aquesta ja pica una mica més i a la primera tirada hi ha dos “bombos” que ens obliguen a fer A0, la tirada es molt mantinguda i trobarem nou assegurances.


                                                      VIA TAP DE FUSTA

La segona tirada comença amb un pas potent per anar perdent verticalitat i els darrers metres amb rampa fins la reunió. Hi ha sis assegurances.

Fem la mateixa operació que en la via anterior i amb dos ràpels som al terra.

Com a tercera via, escollim la via “Tap de Fusta” que està més a l'esquerra i també amb una placa amb el nom.

Aquesta via, ja s'ajusta més a les nostres possibilitats, tot i que la hem trobat més obligada, però la dificultat permet fer-la en lliure. No se si ha estat perquè en l'anterior els trams difícils els hem fet en A0, en aquesta hem trobat que les assegurances eren més lluny i t'obligava a escalar més, trobarem vuit parabolts en la primera i quatre a la segona.


Encara hi ha alguna crosta que cal vigilar, però es una via molt bonica.

Ja anem justos de temps i aquesta vegada hem decidit baixar caminant per l'esquerra de la paret i aturar-nos al coll per fer fotos de la zona on hem escalat.

Ràpidament marxem cap el Bruc on ja ens espera l' Angel per dinar i fer la xerrada pendent.

J. ESTRUCH


DADES DE LA VIA

NOM......................................... 20 anys després

APERTURISTES..................... J. Homet

CORDADA.............................. Lluis Gabernet, Josep Estruch

MATERIAL.............................. 12 cintes

DIFICULTAT ............................. 6a


DADES DE LA VIA

NOM......................................... Taca Blanca

APERTURISTES..................... J. Homet

CORDADA.............................. Lluis Gabernet, Josep Estruch

MATERIAL.............................. 12 cintes

DIFICULTAT ............................. V+/A0


DADES DE LA VIA

NOM......................................... Cap de Fusta

APERTURISTES..................... J. Homet

CORDADA.............................. Lluis Gabernet, Josep Estruch

MATERIAL.............................. 12 cintes

DIFICULTAT ............................. 6a

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada