Els VISAS a principi dels anys 70´s

Els  VISAS  a  principi  dels  anys  70´s

dijous, 9 de maig del 2024

VIA REFUGIADOS WELCOME A JUMILLA (9é dia MURCIA 2024)

 DIUMENGE, 05 DE MAIG

Avui és el dia de tornada i com varem fer per baixar, marxarem aviat per aturar-nos i fer una darrera escalada.


De fet , ja tenim escollit el lloc, Jumilla, que dels dos sectors que varem visitar al Nord d'on som, és el que més ens va agradar. La resta d'escoles estan més al Sud i representaria fer més quilometres de tornada.

Sortim a les vuit i ens aturem per esmorzar a la mateixa venta que varem aturar-nos en la darrera visita.


Després directes al pàrquing , ara si sense equivocar-nos. Respecte a la via, en tenim moltes de ressenyades que hem tret del blog d'en “Bonatti”- Último largo- Algunes obertes per ell, però avui volem quelcom fàcil per acabar aviat i marxar.

Escollim la via “ Refugiados Welcome” que recorre una aresta a l' Est de la via que varem fer l'altre dia.


La primera tirada ens ha semblat apretadeta, no seria res d'estrany posar-li mig grau més perquè els primers metres son mantinguts. Trobarem 10 assegurances en trenta cinc metres.

La segona , el mateix que la primera, mereix mig grau més. És un diedre molt marcat on es difícil de col·locar-se i sempre vas en tensió. Està assegurada per set parabolts.


La tercera és el canon que cal pagar per aprofitar les dues arestes, primer cal caminar per una feixa fins arribar a un esperó que tenim a l'esquerra. A mitja feixa trobarem una reunió d'una via que la creua. Una vegada al espero cal seguir el fil de l'aresta fins un balcó seran uns seixanta metres i tot i que no es difícil les cordes pesen molt. A l'aresta trobarem algun parabolt i quatre ponts de roca llaçats.


La tercera tirada és encara més llarga que aquesta de fet hem sortit uns metres perquè el primer arribes a la reunió . Trobarem set parabolts.

La quarta i última comença caminant i va a cercar un parabolt que hi ha a la paret de davant , el superem amb un passatge vertical i sortim a un petit replà que sobre fa un diedre molt vistos, pel que pujarem fins el cim. Set parabolts protegeixen la tirada.


Una vegada dalt pleguem cordes i comencem abaixar pel camí mal dibuixat que ens portara fins el tram de corda fixa i a la tartera.

Hem fet la via i hem tornat al cotxe amb unes tres hores, ara ja si...... de camí cap a casa.

Ha estat una sortida molt bona amb molt bona companyia, les zones visitades be valen un viatge i la roca es boníssima .


Han estat nou dies de campanya dels que hem pogut escalar vuit, molt contents però reconec que el cos ja no el tenim per aquestes pallisses, al menys parlo per mi.

De tornada hem fet un parell d'aturades per beure i menjar i a les vuit del vespre ja som a casa.

J. ESTRUCH


DADES DE LA VIA

NOM................................... Refugiados Welcome

APERTURISTES ............... Andres Puche, Mateo Lopez, Emilio Sabater, Celso Bañon

CORDADA ......................... Angel Guillen, Lluis Gabernet, Josep Estruch

MATERIAL.......................... 12 cintes

DIFICULTAT....................... V+




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada