Els VISAS a principi dels anys 70´s

Els  VISAS  a  principi  dels  anys  70´s

dijous, 20 de juny del 2024

VIA PERFORMANCE A LES MOLES DEL PESSÓ

 DIMECRES, 19 DE JUNY

Tornem a preparar la sortida del dimecres i faig tres propostes, com sempre. Però aquesta vegada tan el Josep com el Genis coincideixen amb la via escollida i es que no tenen pas mal gust, son de morro fi !!!.


La via escollida és la “Performance” a les Moles del Pessó, aquesta via ja la he fet però mirant el blog veig que no la tinc posada, deu ni dor els anys que deu fer que la vaig fer.

Com que la via es molt bonica i fa tants anys, no m'importa gaire repetir-la.

El dimarts a darrera hora també s'apunta el Manel que fa molt de temps que no coincidim, serà un al·licient més a la sortida.

Sortim a les set de mati d'Esparreguera i recollim al Manel a Collbató, ara ja no ens aturem fins arribar a la Pobla de Segur on fem la aturada per esmorzar i acabar de decidir els últims detalls, cordades, material, itinerari..... etc.


Jo proposo deixar el cotxe a la Font de la Figuera i pujar per Gramuntill perquè em sembla més curt, però el Josep diu que és millor anar per la vessant de la ferrada.

Tot i que crec tenir raó pel fet d'haver portat molt grups a fer el Barranc de Sant Pere per Gramuntill, no insisteixo i fem l'aproximació per la ferrada , ( de fet ja m'agrada caminar).

Arribem a peu de paret i els companys van per la vessant Oest de l'agulla, (recordo haver pujat per la vessant Est, però ara està molt bruta d'arbres)


De peu de paret fins a la reunió 0 hi ha una petita grimpada de segon tercer grau que tan podem fer encordats o no (nosaltres ho hem fet sense les cordes.)

Ara si, ja estem a punt de començar. Les cordades han quedat definides. El Manel i jo anirem davant i el Josep i el Genis darrera, cada cordada anirà amb una sola corda perquè amb el plantejament que portem tenim que baixar per la ferrada.

La primera tirada comença amb uns passatges de placa per després decantar-se a l'esquerra i fer un tram de xemeneia entre la paret i l'agulla, superat aquest tram i altre vegada a la paret anem seguint assegurances , sempre a l'esquerra fins la reunió, ( a mitja tirada surt per la dreta la via “Creuer Pontiac” ) La reunió la trobarem sobre uns desploms.


La tirada esta protegida per onze parabolts i un espit.

Arribats a aquesta reunió la meteo ens posa a prova la nostra voluntat de continuar l'escalada amb un petit ruixat que ha deixat “tocat” a algun company, però la voluntat de la resta ha fet que les cordades continuïn.

La segona és la tirada mes llarga de la via, uns cinquanta metres i força mantinguda en el seu grau, tan sols trobarem un parell de passatges on cal tibar un xic més. Molt bonica i ben assegurada, tan sols cal saber navegar per aquest tipus de roca (no sempre la línia recta entre dues assegurances és la millor opció). Està assegurada amb onze parabolts i un espit.


La tercera tirada és més variada, trobarem trams amb presa menuda amb d'altres amb bones “nanses” i petits desploms que cal anar sortejant. Està protegida per nou parabolts i un espit.

La quarta tirada és bàsicament un canvi de reunió, no tovarem cap assegurança fins a l'entrada a la reunió, surt de la reunió per una rampa i va a rodejar uns arbres, una vegada pe sobre d'aquests una petita placa en permet pujar just sobre un altre arbre situat per sobre i darrera d'aquest trobarem la reunió que no es veu des de la reunió. Del arbre de sota la reunió penja una baga .


La tirada següent es pot fer ajuntant-la amb l'anterior, però millor fer totes les reunions i serà més fàcil assegurar aquesta tirada que és la mes difícil de la via.

La tirada surt un xic per l'esquerra de la reunió i va fent siga sagues per la paret sempre cercant la millor roca, és una tirada vertical i mantinguda i amb algun passatge “collat”. La reunió està just al final de les dificultats. La tirada està protegida per onze parabolts.

Hem acabat la via sense mullar-nos, tan sols un parell de vegades un petit ruixat ha fet un intent de frustrar l'escalada, però a estat un advertiment.


Ara tan sols resta caminar fins la ferrada i baixar-la per retrobar el camí d'aproximació per arribar al cotxe.

Una vegada al cotxe un nou avis de pluja, però ja no importa, anem directes a la Pobla de Segur per fer un bon dinar abans de tornar a casa.

J. ESTRUCH


DADES DE LA VIA

NOM........................................... Performance

APERTURISTES ...................... Armand Ballart, Cesar Perez Hurtado

CORDADA ............................... Josep Estruch, Manel Quevedo

MATERIAL................................. 12 cintes

DIFICULTAT................................ V+



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada