Els VISAS a principi dels anys 70´s

Els  VISAS  a  principi  dels  anys  70´s

dissabte, 28 de gener del 2012

VIA DAVID DUAIGÜES (RUBIES) .


Avui comença un nou període és el dia 1 d'una nova etapa.
Fins ara nosaltres aprofitàvem els coneixements de molts companys i companyes per treure'n profit (parlo dels comentaris, explicacions, anècdotes  i les ressenyes), a partir d'ara intentarem posar el nostre gra de sorra  i comentarem les nostres activitats.
És un al·licient més al nostre esperit de supervivència i dic axó per que no som de la primera volada. 
Volem donar a conèixer les nostres activitats.
Vull presentar-vos al grup inicial: som quatre, tres Josep's i un Xavi i  portem una carrega (experiència ) de més de 200 anys !!entre tots , no us penseu!! i amb les mateixes ganes d'escalar com el primer dia.
Hi ha una cosa que es manté en el temps, sempre tenim que dissimular la veritat, m'explico (al començar enganyàvem als pares dient que anàvem a caminar mentre un company ens guardava el material fora de casa i ara diem a la família que anem a fer coses fàcils, no sigui que ens fem mal , i no tenim edat per fer bestieses)

 DISSABTE 21 de gener de 2012

Aquesta serà la meva primera entrada d'una activitat.
El meu company avui és en Josep Sanchez i com sempre quedem a bar Anna del Bruc, sense saber exactament on anar.
No ens costa gaire decidir-nos i després del cafè agafem el cotxe en direcció a Lleida, el nostre objectiu és la via David Duaigües de la paret del Peladet a Rubies.
  

Llarg 1 - La mateixa tirada per a totes les vies que pugen el sòcol , hi ha un pont de roca a 3 metres de terra i res més fins la reunió,  III grau, la tirada té uns 20 metres.

Llarg 2 - Una tirada molt bonica, de IV amb un petit tram de V just desprès de passar l’única assegurança de la tirada. L'entrada a la reunió, de flanqueig a la dreta, impressiona per la presencia de grans blocs amb un aspecte poc tranquil·litzador. 30 metres


Llarg 3 - Llarg curt i de transició assegurat amb un pont de roca. 15 metres

Llarg 4 - Un dels llargs més interessants, un gran mur de regletes amb un pas de 6a /6a+ a prop de la reunió.
25 metres

Llarg 5 - Aquest és el millor llarg per la seva continuïtat, comença amb un tram de V+ que cal assegurar desprès ve un tram amb 2 pitons que protegeixen uns passos d'extraplom per sortir per una placa que cal protegir de V+ i arriba fàcil fins l'aresta. 30 metres

Llarg 6 - Una caminada de 100 metres en horitzontal ens porta fins el peu del segon mur on hi ha la última tirada. Aquesta comença en una fletxa marcada a la paret.

Llarg 7 - .Aquesta tirada graduada de V es una placa que segueix una fissura protegida per 2 ponts de roca. Desprès trobarem un parabolt per assegurar el pas de flanqueig per entrar al díedre final. La entrada al díedre final és el pas de V fàcil d'assegurar.30 metres




 En definitiva ha estat una bona bona matinal en aquest racó tranquil d'escalada. 


Josep Estruch

2 comentaris:

  1. Que ningú es presti a confusió,no som els nois de la "visa d´or",dons estem en números vermells (d´aquesta tarja).No tenim un ral peró,som rics amb ganes de fer,quan ens enfilem per aquestes pedres,malgrat qu´el cos grinyola,l´esprit retrocedeix tres décades i gaudim de l´esport que més hem estimat i ens fa sertir vius. Per molts anys per a tots els company i fanatics. Un dels Joseps

    ResponElimina
  2. De uní do amb los col•legues si tiren, es nota els anys d’experiència, vist i no vist amb turbo injecció....jejeje
    Nosaltres els Gall de Ponent érem a la Maquina del Tems, i en el segon llar el tems es va aturar,
    Moltes gracies pel les fotos.

    Lo niko

    ResponElimina