Els VISAS a principi dels anys 70´s

Els  VISAS  a  principi  dels  anys  70´s

dijous, 22 de març del 2012

CRESTES DEL CONILL

DIMECRES  21 DE MARÇ DE 2012.

 Tant de temps esperant aquest dia i precisament avui plou!!!.
M'explico, des de fa molts dies que varem quedar en anar a escalar avui dimecres, dia 21 de març. El per què de tot plegat és molt fàcil d'explicar: El mes de gener el Josep R. va patir un petit entrebanc que l'ha deixat dos mesos sense escalar i ahir el metge li donava el OK, per tant era una circumstància especial que no podíem deixar passar.
La primera intenció era anar a escalar tres VISAS i un company, l'Urquiza. Però avui a les 8 tan sols hi eren en Josep R i jo al lloc de trobada. - L'aigua ha espantat a la resta-.
En Josep R. diu que ja sabia que no vindrien, jo no, per que aquests darrers dies tenia el telèfon "malalt" i no he pogut rebre les darreres novetats.
 Per sort ell està igual de cremat per l'escalada que jo i decidim anar direcció Lleida per retardar lo inevitable, la pluja.
Ens aturem a Bellcaire per esmorzar i ens freguem les mans de joia al veure el cel sense quasi boires, una vegada amb la panxa plena decidim anar a Sant Llorens de Mongai i fer alguna via de la Paret de l'Os.
Però arribats a peu de paret, les boires ja ens han atrapat i el cel no fa gaire bona pinta.
Estem boixos per l'escalada però no tant com per agafar una bona remullada d'aigua i decidim posposar els nostres plans de fer la via Jordi Andreu per un altre dia, però tot i així volem intentar fer alguna cosa i anem a les Crestes del Conill per fer esportiva.
En Josep R. no coneix el lloc i jo he fet cinc vies.


Comencem per la via Gamma graduada de cinquè grau i continuem per la via Beta, la via Alfa i finalment la via Omega. La graduació de totes les vies és el cinquè grau excepte la Omega que és 6a



Finalment mentre fem la via omega els ruixats són cada vegada més freqüents i la paret ja està molla i decidim marxar.
Respecte a la graduació de les vies  tant en Josep R. com jo coincidim en dir que estan graduades com a mínim una lletra menys que no pas són en realitat.
A les 13 decidim marxar a mullar-nos per dins en lloc de fer-ho per fora i amb tranquil·litat tornar a casa

Josep Estruch

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada