Els VISAS a principi dels anys 70´s

Els  VISAS  a  principi  dels  anys  70´s

dilluns, 8 de juny del 2015

TRIPLET A MONTSERRAT

DISSABTE, 06 DE JUNY

La setmana passada el Lluis va dir-me que en quinze dies marxava de vacances amb la senyora i no sortiria a escalar, per tant, aquesta setmana volia donar-li un bon repàs perquè marxi de vacances satisfet.
La primera intenció va ser marxar lluny per fer una escalada llarga, però vaig pensar amb la calor que fa aquests dies i vaig preferir aprofitar el temps escalant a Montserrat i poder acabar aviat, així podria sortir amb la família per la tarda i veure al Barça .
Recordo que llegint el llibre del Luichy vaig captar un comentari referent a empalmar vies per anar fent metres i vaig decidir posar-ho en pràctica.
Sóc conscient que aquesta activitat pot complicar-se amb treball i dificultat  tant com es vulgui però per començar vaig voler fer tres vies interessants, amb tot l’equipament posat i amb una dificultat assumible.


























Les tres vies escollides han estat , la Bego-Miguel-Kush  a la Miranda de Can Jorba, la Esquivaboles a la Cajoleta i la Francesc Casanovas als Plecs del Llibre., tres vies perfectament equipades i que podem passar portant unes 15 bagues exprés.


A les 9,30. comencem la nostra aventura en un Can Jorba desert , només baixar del cotxe tenim un ensurt al veure un cartellet penjat al pàrquing i ens temem que les restriccions s’hagin ampliat a la zona , però no, tan sols afecten algunes vies de la zona d’esportiva.


Les primeres tirades de la Bego Miquel Kush estan una mica relliscoses però encara pots gaudir-ne força amb les bones preses que hi ha i el fet de tenir les tirades equipades fan que l’escalada esdevingui força ràpida.


A la tercera tirada ja ens toca el Sol però encara no apreta gaire.
Una vegada al coll decidim fer una aturada per esmorzar amb tranquil·litat abans d’iniciar la baixada al torrent del Migdia i apropar-nos al nostre segon objectiu d’avui, la via Esquivabolas de la Cajoleta.


Aquesta via és una senzilla escalada que puja la paret Sud Est de forma elegant i que supera per l’esquerra la panxa final d’aquesta agulla. El fet d’escollir aquest itinerari és perquè ens deixa directament als peus del Montgros i ens és relativament senzill arribar al peu de la tercera via que volem fer, la Francesc Casanovas dels Plecs del Llibre.


Aquesta via ja té més entitat que les anteriors i demana més concentració, està molt ben assegurada però la segona i cinquena tirada demanen un plus més de compromís. Tota la via puja per roca molt bona i amb molta continuïtat.


Una vegada al coll cal enfilar-se pel llom del Mongros amb dues tirades més per assolir el seu cim.


A les 15,00 hores de la tarda ja estem asseguts al cim i decidim que per avui ja hem complert, hem fet el triplet i podem baixar a casa per veure al barça com fa el seu triplet,  no sense abans aturar-nos per fer la cervesa de rigor.

J. ESTRUCH


4 comentaris:

  1. Bona escalada i bon final de dia amb el triplet del Barça !!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Joan,
      Desprès de l'activitat va ésser un fi de festa rodó, vaig anar a dormir molt satisfet amb els dos triplets, je, je
      Salutacions i bones escaldes

      J. Estruch

      Elimina
  2. Molt bona activitat enhorabona! jo també tenia pensat una com aquesta fa uns mesos però la regulació ens en va fer desdir, sort que el juny ja està lliure.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Jaume, aquesta activitat teniem prevista fer-la unes dues setmanes abans però les restriccions van aturar-nos. Ara és bon moment per fer-la . En aquesta tan sols cal portar cintes i és una disfrutada amb bona roca, com més amunt millor.
      Salutacions i bones escaldes.
      J. Estruch

      Elimina