Els VISAS a principi dels anys 70´s

Els  VISAS  a  principi  dels  anys  70´s

dissabte, 16 de juliol del 2016

LOS REYES DEL MAMBO

DISSABTE 02 DE JULIOL

Aquesta setmana a més del Lluis ens acompanya el Jose, un amic i company dels primers anys d’escalades i que molt esporàdicament pot acompanyar-nos.
Els seus compromisos laborals faran que anem un xic apretats de temps però val la pena, per poder gaudir de la seva companyia


Com que és tan difícil aconseguir-ho el nostre objectiu és anar a un lloc que pugui gaudir d’una bona escalada sense complicar-nos la vida.
Sé per experiència que és un enamorat de Vilanova (com el VISA), però anar-hi és de bojos amb la solana que cau, i prefereixo pujar a Ager que al ser més alt corre més l’aire.


El nostre objectiu, la via “Los reyes del Mambo”. Que per allargar un xic començarem per l’entrada directa de la “Diagonal del trip”.


Les dues primeres tirades se les demana el Lluis. La primera presenta una roca mediocre i sense cap assegurança, tot i la seva poca dificultat cal anar en compte, però la segona, primera de la via “Los reyes del mambo” ja és diferent i presenta un mur força agraït


La tercera , nomes sortir de la reunió ja cal apretar, per sort el tram dur és curt i les assegurances estan posades, el que facilita la progressió, per sobre la paret per verticalitat però la tirada encara ens proposa uns passatges força verticals i bonics.


La quarta, comença per endinsar-se en un díedre amb presa arrodonida però aviat cal deixar-lo per l’esquerra per anar a cercar un esperó molt vertical on hi ha un pas de compromís que impressiona, però una vegada superat és veu més factible i no tan difícil, a continuació cal superar l’esperó i agafar una placa d’adherència pura equipada amb burils, els primers es deixen fer bé però els dos últims ens ha calgut fer Ao.


Per acabar tan sols resta una tirada que comença vertical però poc a poc va entrant en una canal fins a sortir a la reunió entre matolls.


Teòricament ja hem acabat però per donar més marxa al Jose, decidim sortir pel cim i agafem l’aresta que pertany a la veïna “Diagonal de trip” que en dues tirades més ens deixa a l’aresta cimera.
Per baixar agafem la feixa i en mitja hora estem a la pista. D’allà a Ager per fer la cervesa i directes a Esparreguera que el temps apreta.

J. ESTRUCH



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada