Els VISAS a principi dels anys 70´s

Els  VISAS  a  principi  dels  anys  70´s

divendres, 27 d’abril del 2018

VIA DEL MAÑO


DIMECRES, 25 D’ABRIL

Aquesta setmana havia quedat amb el VISA per pujar a Montgrony però un petit accident casolà l’ha deixat aturat per uns dies. Em caldrà cercar company i tan sols tinc el dimarts per fer-ho.
Començo la ronda de trucades però la cosa no pinta bé. Per sort en Joan, m’acull en el grup i podré anar a estirar les cames ( i els braços!!!).


La proposta, anar a L’Estartit i fer la via del Maño a Roca Maura.
La veritat , jo encantat de la vida, és una via que havia mirat quan vàrem fer la Poseidon i la Punxadits i tot i ser difícil , semblava tenir color per intentar fer-la.
Ens trobem al pàrquing de l’Hospital general perquè serem quatre i cada un ve d’una zona diferent.


Finalment som tres, al quart el trobarem a Girona.
Serem dos Manels , un Joan i jo.
Primer problema, trobar un lloc adequat per esmorzar, ens costa molt trobar-lo , però finalment ho aconseguim al mateix Estartit i directes al pàrquing.
Fem dues cordades, un Manel i jo en una i el Joan i l’altre Manel ens seguiran.


La primera tirada es força mantinguda  i el fet de haver-hi d’altres vies per les rodalies , complica saber si anem bé, però poc a poc anem esbrinant el recorregut i aconseguim trobar la línia.


Aquesta tirada i la següent son molt mantingudes amb el seu grau i si li posen una mica més no passaria res. La tirada esta semi equipada però calen flotants per a completar la protecció.
La segona comença suau però aviat s’enfila per un diedre que d’entrada cal protegir fins arribar a un parabolt que ens marca el moment de deixar el diedre per sortir per la placa fins un arbre a continuació en diagonal a l’esquerra fins arribar a un pitó i enfilar-se directe a la reunió, molt penjada.


La tercera és de transició fins el peu de la darrera tirada, que nosaltres no hem fet per la sortida original i hem agafat l’aresta que ens porta al cim , força més factible.
De baixada agafem el cotxe per arribar a la Bisbal on en plena Ramble trobem un bon lloc per dinar i agafar forces per la tornada.

J. ESTRUCH




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada