Els VISAS a principi dels anys 70´s

Els  VISAS  a  principi  dels  anys  70´s

dimarts, 6 d’abril del 2021

CASABLANCA+PERFILES DE LUZ+GUDARIS+ FRAUDES FAMOSOS (intent)

 DIUMENGE, 04 D’ ABRIL

Desprès de l’escapada a l’Alt Urgell de divendres i davant la possibilitat de tancament desprès de les vacances de Setmana Santa,  proposo anar a Vilanova de Meià. L’última vegada que varem anar-hi teniem el mateix objectiu que avui però ens varem equivocar de via i varem fer la via “Karma”.

A les 8,30 sortim d’Esparreguera i a les 10, 30 ja estem al pàrquing del Pas Nou, feia molt temps que no veníem i ens ha sorprès veure una gran quantitat de cotxes i furgos per tot arreu, sobretot al poble i a les fonts que hi ha a prop de la carretera.

Per sort a la zona que volem anar no es veu cap cordada.

Sortim del cotxe i ens acostem a la zona d’escalada esportiva “La Escola” que es per on volem començar a escalar. Hi ha tantes vies que no se exactament quina hem fet, crec que la via “Casablanca” que amb un recorregut d’un cinquanta metres ens deixa a la feixa de sota del nostre objectiu.

Aquesta via no presenta cap problema i es completament “d’escola” com diu el sector, però hi ha un passatge un xic més difícil del que diu la ressenya, això si, ben assegurat.

La segona tirada supera un petit ressalt que hi ha entre les dues feixes i ja estem a la feixa on comencen els nostres objectius.

L’Isabel proposa continuar per la via “Fraudes famosos” que tenim més a prop nostre i ens hi posem.

Per la ressenya aquesta via ha estat redreçada i reassegurada amb parabolts, (segons algun company d’escalada, massa reassegurada) per a mi no !!.

El grau, tot i ser una apreciació molt personal, crec que es mes difícil del que diuen les ressenyes, a la primera tirada hi ha un tram força obligat abans d’entrar a la reunió.

La segona tirada se m’ha posat travessera, cal sortir de la reunió amb tendència a l’esquerra per sobre d’un sostre, hi trobem un pitó casolà a pocs metres, però inservible per l’estat de les bagues, per sort just a la dreta hi ha lloc per un camelot 0,5 que queda a caldo, desprès acabar de superar el petit desplom fins una sabina que cal rodejar i anar a la dreta fins un burí, sobre del desplom on hi ha la reunió.

A partir d’aquí no hi ha cap mes assegurança. La ressenya diu que es cinquè, però a la tirada anterior li donen quart superior i no vegis !!!. Total que supero  el burí però no ho veig clar i decideixo tirar enrere. Per sort reculant fins la sabina he vist una reunió equipada per rapelar a pocs metres a l’esquerra (crec que de la via “Alpi de tranki” , segons he mirat desprès el llibre). Total, un ràpel d’uns 50 metres i tornem a estar a la feixa.

Una vegada aquí volem anar segurs i ens arribem fins la via “Perfils de llum” que era la que teníem planejada de bon principi.

En aquesta via, la dificultat es semblant a l’anterior però hi ha parabolts !!!.

La primera tirada és mantinguda amb les assegurances allunyades mentre es més fàcil i mes seguides al tram final de la tirada on la paret es fa més vertical.

La segona tirada es presenta al contrari, un tram més difícil al principi per anar perdent dificultat a mesura que anem pujant.

Acabada la via decidim sortir per dalt i fem una llarga travessia fins a trobar la placa que assenyala el peu de la via “Gudaris”, (avui si que l’hem trobada).

Tot i que tenim els braços contents, decidim fer-la i ens posem en matèria.

La primera tirada presenta un tram molt obligat a mig recorregut però amb una roca excepcional, desprès baixa de dificultat fins la reunió.

La segona tirada, en un principi es deixa fer bé fins el primer parabolt. Al segon parabolt he posat un estrep i un merlet poc desprès, que m’ha permès sortir amb certa comoditat, tot i la verticalitat de la paret. Poc a poc aquesta perd dificultat tot i trobar algun passatge difícil a prop de la reunió.

La tercera tirada comença tiesa, amb un parabolt per sobre d’un sostre que superem per l’esquerra, aquí també discrepo de la graduació, però es un tema subjectiu !!!.

Arribats al cim tan sols resta recollir el material i caminant arribar fins la carretera.

Avui ja hem complert i pensant que no tindríem temps de fer la cervesa al bar, hem portat provisions aquí dalt.

La veritat que al pasar per davant del bar Cirera encara era obert...... bufff  !!!.

J. ESTRUCH

 

DADES DE LES VIES

NOM........ “Casablanca”

APERTURISTES......... desconegut

COMPANYS DE CORDA............ Isabel Notivoli

MATERIAL NECESSARI.......... cintes exprés

DIFICULTAT MÀXIMA...............   V


NOM VIA..........  “Fraudes famosos”

APERTURISTES...... desconegut

COMPANYS DE CORDA................ Isabel Notivoli

MATERIAL NECESSARI ....... cintes exprés, aliens

DIFICULTAT MÀXIMA......... V+


NOM VIA .................  “ Perfiles de luz”

APERTURISTES ........ Kush Mañez

COMPANYS DE CORDA............ Isabel Notivoli

MATERIAL NECESSARI............... cintes exprés

DIFICULTAT MÀXIMA.............  V+


NOM VIA.................... “ Gudaris”

APERTURISTES...................... Kush Mañez i Annalisa Gonzalez

COMPANYS DE CORDA............. Isabel Notivoli

MATERIAL NECESSARI................  cintes exprés , camalots fins el Nº1

DIFICULTAT MÀXIMA.................  V+/Ae

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada