Els VISAS a principi dels anys 70´s

Els  VISAS  a  principi  dels  anys  70´s

dijous, 20 de maig del 2021

ESPERO PÌM PAM PUM

 DIMECRES, 19 DE MAIG

Desprès de l’esforç psicològic i físic de dissabte, tenia clar que dimecres tenia que afluixar  (al menys en un dels dos factors) i amb els companys que sortim avui, el Juan Carlos i l’ Isabel ens proposem anar a una via que fa poc temps van publicar al Vertex (Falsa Modestia). Els seus aperturistes son molt potents, però la ressenya assenyala un munt d’assegurances o sigui que el factor psicològic no hi serà.

Però arribats al peu de via, i fer els primers metres, veiem que el tema va d’un altre pal. Roca crostosa als primers metres, molt terrosa i amb llastretes que fan que arribar a la primera assegurança sigui un repte.

Ufff !!, si la via comença així, com serà per dalt, i decidim deixar-ho córrer    i tornar amb la cua entre cames.

Arribats al cotxe, es tard per fer una via  i aviat per tornar a casa, però per sort sempre porto ressenyes de les zones properes i decidim canviar el nostre objectiu. Anirem a Coll de Nargó per fer un esperó que hi ha a la zona d’esportiva del Sector de l’ Anima. L' esperó Pim Pam Pum.

Una curta aproximació de 15 minuts ens deixa a peu de l’esperó.

La primera tirada, és la més difícil amb un passatge llarg per arribar a la presa bona, però esta ben assegurada i la roca es bona. Hi ha dotze assegurances entre pitons ponts de roca i parabolts, també es poden llaçar arbres.

La segona tirada és la que presenta pitjor roca, segueix una aresta fina per tot el fil. Hi ha crec recordar uns quatre parabolts, i tot i que es fàcil, seria bo portar algun flotant per reforçar el trajecte, sobretot al principi.

La tercera tirada és la més agraïda, surt amb flanqueig a l’esquerra per anar a cercar una placa que superarem tot seguint una fissura ample, esta assegurada amb cinc parabolts, però es podria assegurar molt bé amb flotants, però donat que estem en una zona d’esportiva........

La reunió esta equipada amb dues anelles per rapelar i un rapel de 60 metres ens deixa al terra.

Una vegada al terra cal anar direcció ponent i agafar una carena per tornar al cotxe.

J. ESTRUCH

DADES DE LA VIA

NOM.....................                          Esperó Pim Pam Pum

APERTURISTES.....................         Gerard, Marcel i Franc

COMPANYS DE CORDA............... Juan Carlos Sanchez i Isabel Notivoli

MATERIAL NECESSARI.................12 cintes (es interessant portar algun flotant)

DIFICULTAT MAXIMA....................   V+

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada