Els VISAS a principi dels anys 70´s

Els  VISAS  a  principi  dels  anys  70´s

dilluns, 28 de juny del 2021

CHEBURASHKA

 DIVENDRES, 25 DE JUNY

Avui és divendres, un dia no habitual per sortir a escalar, però les obligacions familiars han fet que canvies el dia de sortida.

Tot i no ser habitual avui ens hem trobat cinc companys, l’ Isabel, en Joan, l’ Antonio el Genis i jo.

Aprofitant que estem en mig d’ un pont i no trobarem gaire transit decidim baixar als Ports que aquest any encara no hem visitat.


Allà cares Nord no en trobarem gaires però les Gronses, amb la seva cara Oest és un bon refugi per a dies amb calor.

Com que som cinc , decidim fer dues cordades diferents, el Joan i l’ Isabel van a la via “El retorno de la Inquisicion” que jo ja he fet. I nosaltres anirem a tatxar una via de les poques que no he fet en aquesta paret, la via  “Cheburashka”.

La via no presenta cap dificultat, amb un grau amable que et permet gaudir de l’ escalada sense patir gaire. L’ únic problema a voltes es trobar les assegurances que estan força allunyades.

La primera tirada es difícil de localitzar. Cal superar una rampa per una canal i deixar-la a mig camí per anar a cercar una llastra que sembla enganxada a la paret que veurem a la nostra dreta. Trobarem la reunió 0 en un petit replà abans d’ arribar-hi. (Es la mateixa reunió que la via “ Salsitxes tibetanes”.

La tirada comença amb tendència a la dreta per anar a cercar un petit esperó, trobarem tres assegurances. La reunió es difícil de veure, però si localitzem un petit bloc que sobresurt de la paret, ho tindrem més fàcil perquè la reunió es just sobre.

La segona tirada, segueix la mateixa tònica, ascensió amb tres assegurances, difícil de veure i amb tendència a la dreta per un esperó, farem reunió en una canal marcada per l’ aigua.

La tercera tirada diuen que es més fàcil, però ja sigui per la qualitat de la roca com per la manca d’ assegurances l’ he trobat igual de difícil que les anteriors. Cal aprofitar arbres per assegurar la tirada i farem reunió sota un mur més vertical. A la reunió hi ha un parabolt amb anella, però nosaltres hem fet reunió en un arbre que es més fàcil de veure que no pas la reunió, ( no la hem vist fins que sortíem per fer la següent tirada).

Aquesta tirada es la més bonica de la via, un cinquanta  cinc metres de bona roca amb cinc assegurances per protegir-los.

La següent tirada no es tant difícil però te un parell de passatges força bonics. Trobarem tres assegurances.

La tirada sis teòricament es la darrera de la via, surt per l’ esquerra del bony final i creua una canal per fer reunió darrera l’ aresta, però nosaltres volem baixar per la dreta de les Gronses i trobar-nos amb el Joan i l’ Isabel . Per tant decidim fer una tirada més i pujar al cim per davallar-lo per l’ altra vessant.

Al camí de baixada hem coincidit les dues cordades i fem la tornada al cotxe junts.

Ara directes a cercar un bar per fer un mos i la cervesa.


(Per cert, la carretera de Prat de Compte a Horta esta tancada i ens ha tocat fer la ruta de Gandesa, tan al anar com al tornar). Controleu abans d’ anar, si no voleu fer un munt de quilometres de carretera dolenta.

J. ESTRUCH

DADES DE LA VIA

NOM........................................          Cheburashka

APERTURISTES ........                       D. Sianina, B. Coll, R. Parra i J. Mena

COMPANYS DE CORDA....................Gines Rodriguez, Antonio Gea

MATERIAL UTILITZAT.....................   10 cintes expres

DIFICULTAT  MAXIMA....................... IV+

1 comentari:

  1. Us varem veure: naltros érem a l'Entrelinies... La baixada per la banda S es força "entretinguda"...
    La via no te gran cosa però per fer metres està bé. Uns 20m a la dreta del L4 (el maco) hi ha l'Aran i el Barret de Bruixa, un poc més mantiguda. (comença on la Retorno i la Via Catalana tot girant cap a l'esquerra).
    Salut i tapia
    krls

    ResponElimina