Els VISAS a principi dels anys 70´s

Els  VISAS  a  principi  dels  anys  70´s

dijous, 17 de juny de 2021

ESCUELA DE CALOR

 DIMECRES, 16 DE JUNY

Per aquest dimecres proposo pujar a Andorra per dos motius. El primer perquè es el lloc on farà menys calor i segona per escalar en granet que no en tenim gaire a l’abast per aquí. Però per poc el viatge ens surt “rana”.

Vaig confiar plenament amb les indicacions de la via que surten al llibre de “Roc Andorra” sense pensar que el grau a la zona és obligat i un xic ajustat.

La proposta era fer la via “ Integral Calçotets” entrant per la via “Mama caca” que es un xic més suau. Per les dues tan sols demana cintes exprés.

Hem fet la primera tirada que s’acosta més a un 6a que a cinquè, però a la segona ens trobem amb un fissura sense retorn, sense cap assegurança, ni a prop ni lluny i decidim baixar i anar a fer el Pla B.

De les vies més suaus de la zona hi ha la “ Escuela de calor” on demana portar, estrep i un joc de fissures, (nosaltres portem el semàfor d’aliens i creiem que es suficient per passar.

La primera tirada ja la coneixem al menys en part , perquè comparteix espai amb la “Joan Canut” i tan sols a mitja tirada és separa d’ aquesta per fer reunió independent. Es una tirada de cinquè grau d’adherència i protegida amb cinc parabolts, ( algun un xic separat).

La segona és el A2e, que sembla no presentar cap problema, però una vegada posats a la feina, en dona i  cal treballar-lo. Son tres passos completament desplomats i amb els parabolts molt separats. La sortida del darrer parabolt de l’extraplom és molt obligada fins situar-te a la placa final que amb passos d’adherència et deixa a la reunió.

La tercera tirada 5b/A0 es un xic més suau. Nosaltres el A0 l’hem fet amb estrep perquè supera un díedre vertical, quasi desplomat. La sortida del desplom, aquí més humana, però desprès cal seguir per una placa amb adherència i amb molt liquen on cal afinar bé els moviments del peus. La reunió uns quinze metres per sobre de la sortida del A0.

Comencem la quarta tirada amb les assegurances amb molt aire entre elles i una placa d’ adherència molt compacte on cal navegar per anar d’assegurança en assegurança i per acabar d’amanir-ho comença a ploure. Aquest fet en fa decidir en deixar la tirada a mitges i sortir per un escapol a la dreta aprofitant que amb un petit flanqueig arribem a una vira. Llàstima, ens hem deixat els darrers metres de la via, però aigua i adherència no han estat mai amics. Hem superat quatre assegurances i encara en veiem tres per sobre nostre, això si, a certa distancia.

La baixada l’hem fet per la canal de la dreta, no gaire fresada però força intuïtiva per baixar directes al camí del Rec i d’allà al cotxe.

Per no trobar problemes a la frontera, aprofitem per marxar a una hora bona i aturar-nos a Oliana per fer la cervesa de rigor.

J. ESTRUCH

DADES DE LA VIA

NOM....................................           Escuela de calor

APERTURISTES.....................         La Piedra

COMPANYS DE CORDA..........        Isabel Notivoli, Gines Rodriguez

MATERIAL NECESSARI.................. 10 cintes, estreps i fissurers (opcionals)

DIFICULTAT...................................   A2e/V+

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada