Els VISAS a principi dels anys 70´s

Els  VISAS  a  principi  dels  anys  70´s

dilluns, 8 de novembre del 2021

VIA SUPERMAN

 DIMECRES, 03 DE NOVEMBRE

Aquest dimecres hem decidit baixar al Sud per escapar-nos de fred i el vent, però no hem pensat que la zona de l’Ebre  també es molt propensa a  fer vent.

La primera intenció era quedar-nos per Tivissa, però no hem acabat ni d’entrar, el fred i el vent eren molt potents i a més encara hi feia l’ ombra de la matinada presentant tot un aspecte tètric. Solució , anar a Rasquera per esmorzar a la benzinera on parem sempre que baixem.

Mentre estem esmorzant pensem alternatives a fer i decidim acabar de baixar fins a Ports, tot i que sabem que allà dalt sempre fa vent, però es més fàcil trobar un lloc arrecerat.

Arribem al parquing de Lliberos i segueix tancat per obres i optem per anar a fer alguna via de calcari que hi ha sota les roques de Benet, però també hi fa molt de vent i fred.

Finalment tornem a les Gronses i tot i el fred ens aventurem a intentar la via Superman al Paller.

La via és suau, però el fred es fa notar, sort que el vent aquí no toca de ple i ens permet fer la via .

Una primera tirada tombada ens deixa en un replà on trobem unes bagues per fer reunió, tirada fàcil sense cap assegurança.

La segona ja és més interessant, un mur negre equipat amb tres ponts de roca per superar el primer tram desprès en lleugera diagonal a l’esquerra fins trobar la reunió.

La tercera, comença per una petita llastra enganxada per anar a la dreta a cercar millor roca i anar recte amunt fins trobar l’únic parabolt de la tirada, una vegada arribats a l’assegurança cal anar a l’esquerra per superar un tram vertical i molt estètic fins la reunió.

La quarta tirada ja es molt tombada i sense interès i com que fa fred, el vent comença a molestar i aconsellen baixar d’aquí si vols fer una altre via o vens de la “bombers”. Decidim que ja hem passat prou fred per avui i marxem directes al bar per fer un bon mos i la cervesa de rigor, (no la perdonem ni quan fa fred!!).

No s pot dir que haguem escalat gaire, però al menys hem pogut tocar roca i no tornar de buit.

J. ESTRUCH

DADES DE LA VIA

NOM.......................................... Superman

APERTURISTES ........................   J. E. Castellnou, P. Queral

COMPANYS DE CORDA............  Isabel Notivoli

MATERIAL ...............................   10 cintes, semàfor aliens

DIFICULTAT...............................    IV+

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada