Els VISAS a principi dels anys 70´s

Els  VISAS  a  principi  dels  anys  70´s

dilluns, 16 de maig del 2022

VIES TREDING TOPIC + CAFE, COPA I CALIQUENYO

 DIUMENGE, 15 DE MAIG

Aquesta setmana comencen a pujar les temparatures. Serà questió de cercar cares Nord o parets ventilades.

Quedem amb la colla del Penedes per sortir i acabar  de decidir objectius al trobar-nos el diumenge.


Finalment serem cinc, en Pere, l'Angel, en Toni i el “Mam” .

Per questions de logistica acabem al Montroig............ no és el millor lloc quant les temperatures s'enfilan però........ crec que aguantarem !!!.

Per no caminar gaire centrem els nostres objectius a la zona dels “Pelats”, on encara tenim molta feina per fer.


L'Angel i en Toni es decanten per una de les darreres apertures, la via “Café, copa i caliquenyo” que esta portant molta controversia a les xarxes i en Pere , el Mam i jo ens decantem per la via “Trading Topic”.

Trobar el peu de via ens costa un xic, perquè les dues “TT” que hi ha marcades a peu de via costa de veure-les, però ho aconseguim.


La primera tirada comença amb uns metres indefinits i cal anar a trobar una fissura llaminera que ja et crida d'entrada. Aquest tram cal protegir-lo amb flotants.

Després una travessia fins a posar-nos sota un diedre vermell, aquest protegit per cinc parabolts. És un tram dur , vertical i amb bones preses, però cal apretar de valent. Fem reunió sortint del tram vertical un xic a la dreta.


La segona tirada comença amb un pas estrany amb roca costrosa i arrodonida per anar a cercar un petit diedre vertical amb roca no gaire bona, és un tram protegit per tres parabolts i es pot posar algun flotant. Acabat el tram ve el diedre més vistos de la paret amb roca sabonosa fins la reunió a la sortida d'aquest. Es pot protegir bé amb flotants.


La tercera tirada és la més potent de tota la via, cal anar a cercar un diedre vermell que tenim sobre la reunió que nosaltres hem salvat amb un parell de passos de Ae i alguna apretada. Despres una bavaresa molt bona i picant fins arribar al tram final . Trobarem parabolts ben situats en el punts estrategics i un pont de roca a la sortida de la paret.

Sentim als companys que estan arribant a cim també i com que es aviat per deixar d'escalar decidim tornar a pujar però aquesta vegada per la via que han fet ells, la “Cafe, copa i caliquenyo” i poder parlar també nosaltres amb propietat de la via.


La via comença un ressalt per sota d'on comença la via que acabem de fer i la veritat que el peu de via es veu desolador, sembla triturat per un allau de pedres!!!.

La via , moolt sanejada !!! no ens ha desagradat pel seu recorregut però si que fa fresa veure la trinxamenta que l'envolta.


La primera tirada segueix una fissura ample on trobarem moltes assegurances moltes d'elles evitables per tenir la següent molt propera. La reunió està creuant la feixa que s'utilitza per anar a cercar les vies de la paret de l'agulla.

La segona ens ha semblat molt més interessant, un passatge combinat d'adherencia i bavaresa dona entrada a una placa molt estetica però que sobta per la seves presses arrodonides, fent reunió en una feixa.


La tercera tirada segueix un diedre molt marcat que hi ha a mig esperó, esta encaixonat entre la canal i les vies que pugen per l'aresta , com son la “Atac de banyes o la “Sortida cap endevant”. Però el fet de seguir el diedre la fan lògica. També és una tirada bonica i molt assegurada.

La quarta tirada, comença amb un pas explosiu i vertical per despres perdre veticalitat, però la bona roca que hi ha i els cantells arrodonits fan que vagis en tensió fins arribar al cim.


Tenim als companys esperant a l'ombra, però creiem que per avui ja en tenim prou, millor baixar a fer una bona cervesa que el Sol apreta de valent.

J. ESTRUCH


DADES DE LA VIA

NOM.................................... Treding Topic

APERTURISTES................ J. Cano i M. Segarra

COMPANYS DE CORDA..... Pere Giró, Josep Aiguadé

MATERIAL.......................... 10 cintes, joc Camalots fins nº 3 i Semafor Aliens

DIFICULTAT....................... 6a/Ae


DADES DE LA VIA

NOM..................................... Café, copa i caliquenyo

APERTURISTES.................. A.Sans, J. Mª Escart i J. Godoy

COMPANYS DE CORDA..... Pere Giró, Josep Aiguadé

MATERIAL........................... 12 cintes

DIFICULTAT......................... 6a


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada