Els VISAS a principi dels anys 70´s

Els  VISAS  a  principi  dels  anys  70´s

dilluns, 4 de juliol del 2022

AUTOVIA DE PEATGE

 DIJOUS, 30 DE JUNY

Aquesta setmana sortirem dijous aprofitant que les temperatures baixen un xic.

Per seguir fent metres sense castigar gaire el braç proposo anar a les Gronses on podrem escalar a l'ombra i son vies suaus.


Sense correr gaire a les deu estem aparcats a parquing de Lliberos , on cosa extranya tan sols hi ha una furgoneta aparcada...... estarem tranquils !!!.

La proposta incial és començar per una via oberta pels companys Rovira -Alarcon que esta a la part dreta de la paret o sigui on el Sol tocara més tard.

La ressenya que tenim es poc definida i ja sabem que ens costara trobar per on va. Per referencies de la foto ressenya tenim que anar a la torrentera de la dreta i pujar uns metres fins a trobar un parabolt.


Nosaltres una vegada arribem a l'altura de paret on comencen les vies d'aquest sector (Catalana , Retorno de la Inquisicion) comencem a buscar, sense exit, l'esmentat parabolt fins que ens cansem i decidim encordar-nos i pujar per les rampes (és pot fer sense cordes, però....... ).

Pugem fins a superar una pedra punjaguda caracteristica que hi ha a mig torrentera i seguim pujant fins que en un repla de la canal per fi trobem el parabolt. Cal pujar uns seixanta metres per sobre on comencen les vies anteriors.


El primer parbolt l'hem trobat, ara cal continuar remuntant la placa fins que trobem un altre parabolt solitari que esta a uns seixanta metres més, no hem trobat res d'entrada mentre pugem, però el segon si que ha vist un parabolt un xic a l'esquerra del nostre recorregut.

La segona tirada, tercera per nosaltres segueix la mateixa tonica, no trobem res fins arribar a una zona on la roca no sembla tan bona i a l'esquerra d'un arbres trobem un parabolt, però com que encara no prtem gaires metres seguim pujant fins arribar a un petit replà on hi ha un nou parabolt.


La tercera tirada , entre arbres veiem uns quants metres per sobre una placa llaminera on brilla un nou parabolt, però ens separa un terreny no gaire agrait, sembla que la via vagi amb tendencia a la dreta per cercar un diedre amb arbres i despres torni a l'esquerra per anar a cercar el parabolt que hem vist per sobre. En el recorregut hem trobat una arrel d'abre llaçada amb una baga.

Aqui, tot i que tan sols hi ha un parabolt sembla segur que és una reunió, per sobre el millor tram de tota la via. Un seguit de plaques amb molt bona roca, amb algun pas explosiu però assegurat amb parabolts, de fet en veiem cinc.


Aquesta tirada , molt maca, per ella sola ja val la pena fer la via, comença amb un tram on predomina la finura fins asituar-se sota un petit desplom on cal tibar de braços amb molt bona roca. Superat el desplom una placa amb roca de primera fins una petita feixa, per sobre es veu un altre parabolt, però mirant veiem una reunió amb tres parabolts a uns tres metres a l'esquerra, dins una canal i pensant que la reunió anterior es de tan sols un parabolt, decidim anar-hi per seguretat. Crec que aqui ens hem posat a la via Run Run.


La següent tirada, la fem per la canal amb roca dolenta fins a tornar a sortir a la roca bona del esperó on trobem altre vegada assegurances, dos parabolts per superar un petit desplom i una nova reunió amb tres parabolts, just sota el cim.

Amb el temps que hem perdut per trobar la via, el Sol ja apreta de valent tot i que encara no ens atrapa, però al cim si ...... i decidim baixar a peu per darrera.

La via, segons els aperturistes es pot baixar rapelant, però a cap de les reunions que hem fet ( excepte la del cim i l'anterior) no estan preparades per rapelar i no volem passar estona cercant les reunions bones ( que segur que hi son !!!).

Preferim marxar a refrescar-nos per dins amb una bona cervesa.


J. ESTRUCH

DADES DE LA VIA

NOM....................................Autovia de peatge

APERTURISTES.................... A. Alarcon i J. Rovira

COMPANYS DE CORDA ...... Isabel Notivoli

MATERIAL............................. 10 cintes

DIFICULTAT............................ V+

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada