Els VISAS a principi dels anys 70´s

Els  VISAS  a  principi  dels  anys  70´s

divendres, 22 de setembre del 2023

SERRA DEL POLL: POPURRI DE VIES

 DIMECRES, 20 DE SETEMBRE DE 2023

Aquesta setmana teniem programat anar amb el Lluis a ponent per fugir de la pluja i com sempre ens trobem fent un cafè a Esparreguera, però allà trobem al Genis que també s'apunta a fer la sortida.


Caldrà cercar un lloc on sigui l'escalada més tranquil·la. Una vegada en marxa decidim aturar-nosa Artesa de Segre per esmorzar i acabar de decidir l'objectiu.

Entre setmana mentre preparem la sortida per whatsApp surt la proposta d'anar a Alós de Balaguer i tot i que sabem que els companys han decidit canviar el dia de la sortida (un dels avantatges d'estar jubilat !!!). Nosaltres tenim més compromisos i es més difícil fer canvis.


Decidit, anem a la Serra del Poll, on segur que trobarem alguna via que no hagi escalat algú dels tres.

Aprofitant que no condueixo aprofito per sondejar les Xarxes i veig que el Juan Carlos i el Joan , ahir van fer una via nova en aquesta zona, tot just acabada de sortir del forn. Ja tenim objectiu !!.


Com que la circulació motoritzada esta prohibida més enllà de la font i l'Area de pícnic, no volem arriscar-nos a una multa tot i trobar la barrera oberta , fem la resta de camí tot passejant.

A la paret estem sols i ja des de lluny veiem la linia per on volem pujar, els treballs de neteja i la manca de pluja fan evident el lloc amb una senyal blanquinosa a l'esquerra de la paret.


La via puja per l'esquerra i paral·lela a la via “ Sodernes Mongef ” fins la feixa on la creua per continuar pujant-hi paral·lela a ella, peró ara per la dreta.

La via esta sanejada a consciencia i completament equipada per gaudir d'una bona escalada amb una dificultat moderada.


Just al extrem esquerra del replà on comencen quasi totes les vies del sector i amb un UY picat a la roca comença la via.

La primera tirada primer entre algun matoll i poc a poc més net s'enfila la primera tirada on trobarem set parabolts i dues sabines llaçades, roca molt sanejada.


La segona tirada, de les mateixes característiques tot i que un xic més mantinguda, supera la resta de placa en direcció a la gran feixa.Trobarem set parabolts i tres arbres llaçats.

La tercera ja en terreny més trencat e indefinit supera dos petits murs, el primer assegurat per un parabolt i el segon per dos ponts de roca, fent reunió al mateix camí que creua la feixa i que es el camí de baixada.


La quarta tirada agafem el camí en direcció est per entrar a l'embut on hi ha les reunions de varies vies, “El Pal de la W”, “Los misteris de Pepe Gall”, “Lo Nik Gall Lastir” i alguna més. En aquesta travessia trobarem un parabolt.

En aquesta cubeta, cal anar a l'esquerra i fer reunió en uns arbres amb bagues i ja veurem sobre nostre un diedre molt marcat i sanejat.


La cinquena tirada comença entre matolls però poc a poc van quedant enrrere i segueix per un diedre molt bonic i ben assegurat. Fem reunió en un petit replà a mig recorregut del diedre. Trobarem tres cordinos en ponts de roca o arbres i dos parabolts.

La sisena tirada es com l'anterior però més neta i pot ser un xic més mantinguda. Hem trobat tres ponts de roca i set parabolts, a més d'un pitó molt vell que no encaixa amb l'actual equipament. (una vegada a casa i mossegat per la curiositat, he mirat un croquis de la paret i sembla que per allà pujava una via anomenada “ Pit de pollastres “, el recorregut en aquest tram quasi coincideix , però no he trobat més referències.


Aquí en la sisena reunió acaba la via però volem sortir per dalt i seguim l'itinerari de la via “ Sordenes Mongef “ fins que aquesta acaba i desprès continuem per la via “ Minyons de Terrassa” fins el cim.

D' aquí, un ràpel fins la tartera posterior i tornar al Congost de Mu per fer la passejada d'aproximació però ara en direcció contraria i amb pujada !!!.

Per acabar el dia, tornem a Artesa per fer la cervesa de rigor.

J. ESTRUCH


DADES DE LA VIA

NOM........................... ..............UY, AY, UF

APERTURISTES ....... ............. Remei Tolosa, Jose Luis Linares

COMPANYS DE CORDA ...... Gines Rodriguez, Lluis Gabernet

MATERIAL ............................. 12 cintes , (semafor Aliens, prescindibles)

DIFICULTAT ........................... V




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada