Els VISAS a principi dels anys 70´s

Els  VISAS  a  principi  dels  anys  70´s

dilluns, 5 d’agost del 2024

VIA TRAFFIC AL MIRADOR DE GRESOLET

 DIUMENGE, 04 D’AGOST

Aviat començarà la fugida de vacances i cada un de nosaltres te plans amb la família però abans de marxar volem fer una escalada de comiat .


Com sempre preparem la sortida amb la colla del Penedès , i proposem anar altre vegada al Mirador de Gresolet aquesta vegada per intentar una via que no hem fet però que es més difícil que les que hem fet fins ara en aquesta paret.

Mentre preparem la sortida el Visa també pot sortir aquesta setmana i també s'apunta

La les vuit comencem el recorregut conjunt a la benzinera de Manresa on el Pere i el Pep em recullen per anar amb un cotxe.


Al Rosal també ens espera el Josep que ha baixat d' Osona i amb el Visa ja ens trobem al Mirador perquè ell ja està al Berguedà.

Total a les 9,30 ja estem tots al Mirador de Gresolet i preparats per baixar.

Com que aquesta via no la coneixem decidim buscar la línia d'assegurances de la via i baixar per ella, per tal de controlar reunions i assegurances.


Farem dues cordades, el Visa i jo davant i darrera els dos Joseps i en Pera.

El primer rapel el fem des de la barana fins la darrera reunió de la via “Terror Tactyl” que es on acaba la corda fixa.

El segon el fem en diagonal a l'esquerra (llevant) per situar la quarta reunió de la via “Traffic” , cal anar força a l'esquerra de la línia natural de baixada.


Per sort les reunions estan equipades amb anelles de ràpel i no ens cal deixar material a les reunions.

Dos ràpels més, més o menys verticals ens deixen a peu de via, l'últim ràpel el fem amb tendència a ponent per arribar a les primeres feixes amb herba.


De baixada ens hem espantat un xic perquè la roca no està tan sanejada com varem trobar a la via “Terror Tactyl”, de fet tot baixant hem fet caure més d'una pedra (es nota que no és una via de consum massiu , no hem trobat cap ressenya per Internet).

Mentre esperem a la resta de companys tenim uns moments de dubtes per la roca que hem vist i estem a punt de deixar-ho córrer i fer una altre via, però finalment el seny s'imposa i decidim seguir amb el pla inicial.


La primera tirada és molt llarga i amb roca a controlar, d'assegurances poques, per sort la dificultat es baixa. La primera assegurança la fem en el parabolt on comença la via “terror Tactyl” uns deu metres per sobre d'on hem acabat el rapel, la segona es un parabolt que trobem si anem ascendint amb diagonal a l'esquerra per anar a cercar la primera reunió.

Total hem fet uns cinquanta metres amb una dificultat màxima de quart grau però amb tan sols dos parabolts.


La segona tirada és la més potent i mantinguda, amb les assegurances força separades, un quatre o cinc metres entre assegurança i en algun passatge ens ha calgut fer servir l'enginy , (tramposa), per passar. La tirada te trenta metres i trobarem vuit parabolts, mes propers en el tram central de la tirada.

La tercera també es difícil però menys intensa, hi ha trams on pots escalar tranquil si no fos per la roca trencada i el tram final de la tirada on cal fer herba tracció quasi per obligació. També trobarem vuit assegurances .


La quarta tirada és més curta, uns vint-i-cinc metres també amb roca a controlar, es l'única tirada on hem posat un flotant perquè la roca ho permetia amb seguretat.

La cinquena tirada és com la primera, molt llarga i amb roca crostosa i a controlar hi ha dos parabolts en el tram on la roca es més bona i la resta cal anar en compte per no apedregar al company de la reunió. Els darrers metres son per herba i pins abans de saltar la barana del mirador.


Una vegada al Mirador de Gresolet, fem una primera cervesa (fresca) per celebrar la via i algun aniversari i després baixem fins la benzinera de Saldes per fer una altre cervesa , (aquesta molt més fresca) abans d'acomiadar-nos per vacances.

Una bona via, amb roca a controlar, ben assegurada , però un xic massa forta per les nostres capacitats actuals.

J.ESTRUCH


DADES DE LA VIA

NOM................................................. Traffic

APERTURISTES............................. J. Escofet, J.C. Peña, I. Notivoli

CORDADA....................................... Visa, Josep Estruch

MATERIAL........................................ 12 cintes, tramposa, camalot nº 0,75

DIFICULTAT...................................... 6a+


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada