Els VISAS a principi dels anys 70´s

Els  VISAS  a  principi  dels  anys  70´s

dilluns, 5 d’agost del 2024

VIA TERROR TACTYL AL MIRADOR DE GRESOLET

 DIMECRES, 31 DE JULIOL

Aquest dimecres, com fem els darrers dies que sortim , el mes important és fugir de la calor i cada vegada es més difícil trobar parets amb les condicions que volem.


Avui de les propostes que he fet al Visa sembla que la que reuneix mes possibilitats és anar al Mirador de Gresolet on segur que no passarem calor.

Aquesta paret sempre m'ha fet respecte, sobretot pel fet de tenir que baixar per fer l'aproximació i també per la roca que hi ha.


De les vies que estan dins del nostre “rànquing” hi ha una que s'ajusta més als nostres gustos, la “Terror Tactyl” , una via que resulta que vaig fer ara fa just dos anys, però que no recordo quasi, (és bona senyal perquè si no la recordo, segur que no vaig passar-ho malament per fer-la. Si hages patit, segur que la recordaria bé).

Com que es dimecres, al mirador no hi ha gaires cotxes i podem aparcar sense problemes.


L'avantatge d'avui es que podem sortir del cotxe amb els peus de gat posats.

Fem un primer rapel des de la barana del mirador per estalviar-nos baixar per la corda que està molt ennegrida i fa yu-yu.

Per sota encara fem tres ràpels més fins arribar al parabolt solitari del peu de via.

De sempre les primeres tirades li corresponen al “Visa”, siguin com siguin. Avui li ha tocat patir un xic perquè el parabolt on ens hem posat no es el que assenyala el peu de via , si no que es el que hi ha a la primera tirada de la via “Traffic” però no ho sabem en aquests moments.


Jo tinc apuntat de l'altre vegada que vaig fer-la que hi ha uns se parabolts a la tirada però no en veiem cap. Això obliga a fer els primers metres de quart grau sense veure res ( anem pujant a l'esquerra de la via), finalment es decideix per anar a la dreta on localitza un dels primers parabolts. Resulta que els primers metres els hem fet per on no era, ara ja som a la via i pugem fins la reunió anant trobant les assegurances pertinents.


La segona tirada surt per l'esquerra de la reunió amb uns passatges verticals i després va fent ziga zagues per la paret de l'esquerra de la canal fins a trobar la tercera reunió.

La tercera tirada comença amb un pas difícil i després segueix la mateixa tònica que l'anterior, cal anar a caçar els parabolts que ens van indicant el millor camí.


La quarta tirada es la més plaent de fer, bona roca en general , vertical i amb bones preses per progressar en gran part de la tirada excepte el tram final que la roca està ajaguda i força trencada. La reunió la fem a les anelles del primer rapel.

Ara tan sols una grimpada fàcil, però trencada fins la barana del mirador.


La escalada avui ha estat rapida i sense calor i de baixada aprofitem per anar a saludar al company Jordi a casa seva abans d'anar a Vallcebre a dinar.

J. ESTRUCH


DADES DE LA VIA

NOM....................................... Terror Tactyl

APERTURISTES .................. J.Escofet, J. C. Peña, I. Notivoli

CORDADA............................. Visa, Josep Estruch

MATERIAL............................. 12 cintes

DIFICULTAT............................ V+

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada