Els VISAS a principi dels anys 70´s

Els  VISAS  a  principi  dels  anys  70´s

dijous, 17 d’octubre del 2024

VIA ROLI MOBLES amb sortida per la MALATS DE ROCA

 DIUMENGE, 13 D'OCTUBRE

Portem unes quantes setmanes amb el temps revolucionat, sobretot els dimecres i els caps de setmana, el que ens obliga a quedar-nos a prop per no fer molts quilometres i quedar-nos sense poder fer res.


Per això aquest diumenge que donen bon temps, proposo a la colla del Penedès anar a Abella de la Conca per fer alguna via llarga.

Finalment ens ajuntem cinc companys, en Pere, l' Àngel, l'Enric , el Benjamí i jo

Tot i que la colla es reticent de provar-ho, proposo anar a fer al via “Roli Mobles”, la darrera obertura a la zona, (que se sàpiga).

La ressenya que circula per la Xarxa no es gaire clara i la única referencia que en tenim es la d'uns companys que van anar-hi a la primavera però no varen saber trobar-la.


A les deu estem al pàrquing d'Abella i comencem l'aproximació, el mes lògic es arribar-nos fins el peu de la via “Malalts de roca” i començar la recerca del peu de via a partir d'aquí.

Després de cercar sense èxit alguna senyal de pas o els dos ponts de roca o bagues que assenyala la ressenya, ens decidim tirar pel dret i provar sort.

Hem fet dues cordades , una amb en Pere i l'Àngel i l'altre amb la resta i per tal de mirar més terreny decidim pujar per dos itineraris diferents a veure qui te sort en trobar quelcom a la paret.


El Pere que es qui ha començat ha trobat la reunió uns cinquanta cinc metres més amunt a l'esquerra i per sobre d'un sostre característic. Nosaltres seguint un altre itinerari arribem fins el mateix punt. Ja tenim la primera part aconseguida.

La segona tirada surt recte amunt per una placa llisa i s'apropa a unes canals que superen i sortim a la dreta per la zona més neta, remuntem un petit esperó i arribem sota una placa on trobem un pont de roca, just on hi ha un pas més difícil del que sembla, superat aquest, una feixa amb pedres en porta darrera un gran arbre on trobem la segona reunió.


La tercera tirada s'enfila per un petit contrafort que sobre presenta una fissura que va de dreta a esquerra que superen i anem a parar a la feixa inter mitja, (sobre la fissura i a mig recorregut d'aquesta hi ha un petit arbre amb una baga que no hem vist fins que no ha passat el segon de cordada), anem per bon camí..... de moment.

Estem a la feixa i ni una cordada ni l'altre ha sabut trobar la següent reunió, a la dreta veiem la tirada clau de la via Joan/Francesc amb les seves assegurances i molt a l'esquerra la canal per on puja la via “Malats de roca” intuïm que la nostra via puja entre les dues i per fi veiem la reunió, (molt amagada) en una canal a la nostra esquerra,al apropar-nos i just uns metres per sota un cordino en un arbre.


La quarta tirada surt de la reunió amb tendència a la dreta per unes plaques on teòricament trobarem un passatge de cinquè superior, però que no hem trobat com tampoc hem trobat la reunió. Estem en una feixa on per sobre hi ha plaques llises i sostres que no encaixen amb la ressenya. Per cercar un camí més lògic ens decantem a l'esquerra seguint dos itineraris diferents i poder mirar més terreny.

Aquesta vegada es la nostra cordada la que te sort i troba una reunió, (malauradament la reconeixem com a una reunió de la via “Malats de roca”.


Per intentar retornar al camí que creiem serà el lògic tornem a la dreta per terreny fàcil, però la roca ens porta (cercant el camí més net i rocós) a la següent reunió de la malalts de roca.

Ates que estem farts d'anar a dreta i esquerra cercant l'itinerari de la “Roli Mobles” decidim acabar la paret per la via “Malalts de roca” tot i que no podrem fer les darreres tirades d'aquesta via que semblen interessant per la graduació.


Al cim hem trobat el parabolt final de la via..

El descens el fem per darrera amb un rapel de cinquanta metres .

J. ESTRUCH


DADES DE LA VIA

NOM.................................Roli Mobles sortida Malats de Roca

APERTURISTES .............(Roli Mobles) Ayuta Zinovyeva, Roberto Oliveras, Joaquin Olmo

(Malats de Roca) A. Alarcon, J. Baraldes

CORDADA....................... Enric Sole, Benjami Audet, Josep Estruch

MATERIAL....................... Joc de Camalots fins nº1, 10 cintes

DIFICULTAT..................... V

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada