Els VISAS a principi dels anys 70´s

Els  VISAS  a  principi  dels  anys  70´s

dijous, 1 de març del 2012

DHARMA A LA FALCONERA

DISSABTE 25 de febrer de 2012

Una setmana més per anar a escalar, les prediccions del meteoblue són fantàstiques  per tot arreu, però com que encara tinc als companys recuperant-se quedem amb el Josep S. d'anar a Garraf, hi ha una via que no hem fet i en surten dues tirades interessants.
Avui farem dues cordades, davant aniran el Josep Sanchez i en Cesar Comas fent cordada i darrera anirem el Guillem, el meu fill i Jo.
























La via és la Dharma del company Lucas, oberta fa molts anys. De fet en tenim referències pel blog "caminos verticales... o no".que  marca la ressenya de l'itinerari però deixa la última tirada sense graduació.


Les  primeres tirades ja les coneixem perquè totes les vies que entren per la zona del port tenen el mateix itinerari, un gran flanqueig de dues o tres tirades que ens porta fins els peus de les plaques verticals de sortida.
A partir d'aqui hi ha diferents opcions, recte amunt si volem fer la via Minas putas, en diagonal a l'esquerra i amunt si volem fer, la Same, Baicas i Dharma i continuar flanquejant si volem fer l'Arqueologia Transmediterrànea.
La Tercera tirada, amb una graduació suau ens porta a un balcó situat al bell mig de la paret.
La Quarta tirada ja comença a complicar la cosa, comença amb un flanqueig de IV fins un diedre que comença extraplomat i amb roca una mica dubtosa seguint per un sistema de fissures i diedres fins una petita cova, la tirada és fàcil d'assegurar però els passatges son aeris i la graduació és de V+ , cal anar amb compte com posem les assegurances perquè la corda pot jugar-nos una mala passada abans d'entrar a la reunió.


La cinquena tirada és un dubte per a tothom, fins aquí . En Josep S. i jo ja coneixíem la via per haver fet la Baicas però aquesta tirada és una incògnita.
El Josep Sanchez agafa tota la ferralla d'aliens i surt de la reunió amb un flanqueig a l'esquerra per enfilar un diedre que cal protegir , just sortir de la reunió s'assegura d'una escarpia més vella que nosaltres,- que ja és dir- després cal esmerar-se en possar aliens per protegir un tram  vertical i difícil. Més amunt hi ha un passatge protegit per dos parabolts  però, que posa les piles, per continuar per terreny més suau i en diagonal ascendent fins al replà on acaba la Baicas


Per la ressenya que tenim sembla que teniem que haver sortit més a l'esquerra però aquesta sortida era molt evident i lògica.
Comentant la graduació creiem que la tirada té una dificultat de 6a però que cal assegurar-la i axó li dóna un plus  afegit.
Una nova activitat per afegir al blog.
Josep Estruch

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada