Els VISAS a principi dels anys 70´s

Els  VISAS  a  principi  dels  anys  70´s

dijous, 7 de juny del 2012

CEREMONIA CREE

DISSABTE 02 DE JUNY DE 2012

Fa dos dies que estava escalant a Terradets i ja torna ser dissabte. Si fos més jove ja estaria recuperat i amb molta marxa però a la meva edat totes les frontisses ja grinyolen i per molt oli que li posis triguen una mica en tornar a funcionar bé.
Hem quedat amb el Josep Sánchez d’anar a fer quelcom curt i sense gaire aproximació i sobretot a l’ombra. Per tant decidim anar a l’ Urgell i fer una nova via que hi ha a la vessant Oest de la Roca Narieda, és molt nova, ben assegurada , per tant té tots els ingredients per gaudir-la.
Com de costum a les 8,30 estem a Ca l’Anna i poca estona desprès enfilem camí de Coll de Nargó on hi arribem a les 10, just per esmorzar, el bar Thaussa està més tranquil que de costum, creiem que són les primeres calors que fan estralls a la penya.

La roca Narieda està molt a prop i en cinc minuts de cotxe ja estem sota la paret, ens preparem i en cinc minuts de pujada arribem a peu de via, ja coneixem l’ indret per què hem fet d’altres vies del voltant.
El Josep comença la via i als pocs metres,  aquesta, ja li ensenya les dents, un pas desplomat que demana una col·locació perfecte dels peus, 6a+, com badis , - vas a terra!!- desprès el terreny és suavitza per tornar-se rabí una altre vegada i per acabar un tram que segons les ressenyes és de cinquè però que nosaltres creiem que és 6a.

La segona tirada comença amb un tram fàcil segons la ressenya de IV+ , jo crec que de cinquè no baixa, et jugues una garrotada a la rapissa si et rellisquen les mans abans d’agafar una sabina.
Després comença una fissura molt maca i còmoda de protegir que poc a poc va desapareixent fins a trobar-te en una placa vertical i sense concessions, la dificultat puja fins el 6b per acabar amb artificial en el seu tram final.

La tercera tirada, ja en plena placa segueix la tònica, uns passos fins, graduats de 6a, intercalats amb passatges on cal fer artificial, fins la reunió situada just sobre un extra plom amb una sortida molt potent.

La baixada la fem per la mateixa via amb dos ràpels sense complicacions.


J. ESTRUCH

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada