Els VISAS a principi dels anys 70´s

Els  VISAS  a  principi  dels  anys  70´s

diumenge, 18 de novembre del 2012

VIA PEL TEU SOMRIURE, CEL

DISSABTE 03 DE NOVEMBRE DE 2012


Una matinal a Montserrat és sempre una bona excusa per aprofitar un mati amb un temps no gaire segur. A més feia molts dies que no anava al Bruc per veure als companys i compartir esmorzar i escalada, però aquest dissabte tot ha quadrat, el Guillem té guàrdia i no pot sortir i el temps sembla que aguantarà fins el migdia per tant s’imposa una escalada curta per la vessant sud del massís.
Desprès de cercar diferents possibilitats sembla que guanya força anar al Clot de la Mònica per fer diferents vies, som una colla gran i tenim que repartir les cordades per no coincidir tothom a la mateixa via, uns volen anar a una via del Serrat de Muntaner i el Joan Oliva i Jo ens decidim per una via del company Paco Vargas que hi ha a la pastereta.


La via es diu “pel teu somriure, cel” i puja per la placa que hi ha a la dreta de la nostra via la Josep Nieto on hi trobem diferents itineraris de dificultat considerable, però aquesta té una dificultat assequible.

El Joan Oliva , ja la ha fet i em deixa els honors de començar-la. La primera tirada presenta uns primers metres molt verticals que va perdent poc abans d’entrar a la reunió, la dificultat segons la ressenya és de cinquè superior, però a conseqüència de la distancia entre assegurances hi ha trams que cal esforçar-se força


La segona tirada és bastant més fàcil , una placa bastant tombada amb una dificultat de quart grau on tan sols trobarem tres assegurances en quaranta metres.


La tercera segueix la mateixa tònica que la segona i ens porta als ràpels de les vies de la cara oest.

El descens el fem en tres ràpels per la via Josep Nieto. Just quan toquem el terra comença a espurnejar, per sort la cosa no va a més i podem arribar al cotxe sense mullar-nos.

J. ESTRUCH 

2 comentaris:

  1. Quan jo la vaig fer, el V+ de la 1a tirada també em va semblar una mica més per la distancia de les assegurances !!

    Salut i a tibar

    ResponElimina
  2. Fa temps la varem fer i ens va agradar força, la distància amb les assegurançes li dona un xic mes d'aventura i això també ens agrada. Apa a tibar fort!!!!

    ResponElimina