Els VISAS a principi dels anys 70´s

Els  VISAS  a  principi  dels  anys  70´s

dijous, 20 de juny del 2013

VIA JOSOLAMI

DISSABTE,  15 DE JUNY

Portem molts dies queixant-nos del temps i avui no serà menys, però per una raó ben diferent, avui farà molta calor, és que no estem mai contents amb el que tenim!!.

Com cada dissabte ens trobem al Bruc, però avui no hi ha ningú que tingui presa per sortir, a fora hi cau un sol de justícia. De totes les propostes que fem, en surt guanyadora la de pujar a les agulles i tastar una via del company “Ninu” a la Miranda de les Buhiges, ens apuntem a aquesta proposta l’Emili, en Ramon i jo.
 La via en qüestió es diu “Josolami” ,no és una via de característiques especials però si que ens permetrà passar una estona entretinguts , a l’ombra i en bona companyia.


Del bar sortim una bona colla, que ens anem repartint per diferents zones de les Agulles, uns es queden a les Portelles, uns altres van al Dàtil i nosaltres que anem  a la Miranda.


La primera tirada es fa quasi tota ella amb artificial, un seguit de parabolts descriuen un arc en plena paret Oest  per anar a cercar una fissura que ens indica l’entrada a la primera reunió, 45 metres d’artificial fàcil i una entrada a la reunió de cinquè grau.


La segona comença amb un flanqueig a l’esquerra per roca no gaire bona, sobretot als primers metres, a continuació la via es redreça i supera un desplom de roca dolenta, més aviat putrefacte, la ressenya marca el tram de Ao, una vegada superat aquest tram cal enfilar per l’aresta  fins el cim tot i superant un parell de panxes. La roca, en aquest tram, no és gaire dolenta, però el tram de Ao que acabes de passar, fa que extremis les precaucions


Una vegada al cim cal fer la baixada normal de la Miranda.



En definitiva no és una via com per repetir-la però serveix per passar el matí amagats del sol. 

J. ESTRUCH

1 comentari:

  1. Ei Josep,
    Em sembla recordar que jo vaig tenir les mateixes sensacions quan la vaig fer.

    Salut i a escalar

    ResponElimina