Els VISAS a principi dels anys 70´s

Els  VISAS  a  principi  dels  anys  70´s

dijous, 13 de juny del 2013

VIA OPTIMA

DIUMENGE, 9 DE JUNY

Sembla que aquest hivern no vol marxar , com sempre pujo al Bruc el dissabte per esmorzar encara que la meteo ha donat molt mal temps (pot ser que s’equivoquin i no plogui) però res de res, mentre esmorzem cau una pedregada d’època , per tant cal recollir –se i tornar a casa.
No hi ha sensació més frustrant que voler escalar i no poder fer-ho , per tant començo a cercar alternatives per sortir el diumenge si el temps ho permet. Tot indagant trobo un grup de companys ( en J. Grau, l’Urquiza i la Lidia) que demà volen anar a la zona de la gorra frigia per fer la via Optima.


El diumenge ens trobem al bar Muntanya de Collbató i tot i que jo ja l’ he feta fa no gaire temps decideixo acompanyar-los, primer per sortir amb ells que fa molt de temps que no coincidim i segon per estirar les cames i treure’m el mono.


Quan arribem a peu de la via tot està mullat de les darreres pluges i l’ambient és molt fred (sembla que estem a ple hivern) però decidim pujar. Fem dues cordades, davant anirem jo i la Lidia i intercalats pujaran el Grau i l’Urquiza.


Com que la via és força fàcil i molt ben assegurada la progressió és ràpida, però a les reunions passem un fred de mil dimonis.
La primera tirada té una graduació de cinquè superior concentrats en els tres o quatre primers passos.


La segona, molt fàcil (quart grau) no té història, una placa amb bones presses i moltes assegurances.
La tercera , amb una graduació de cinquè superior és la més lletja de totes , més que res per la qualitat de la roca que deixa molt que desitjar, de fet hi ha algun punt que és millor agafar-se al parabolt que a la roca que sembla caure a bocinets.


La quarta presenta una placa molt maca amb una dificultat de cinquè grau.

Una vegada al cim no ens entretenim gaire perquè el vent és gelat i a més hi ha risc de pluja.



J. ESTRUCH

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada