Els VISAS a principi dels anys 70´s

Els  VISAS  a  principi  dels  anys  70´s

dijous, 12 de setembre del 2013

MATINAL A NOU BARRIS

DISSABTE, 07 DE SETEMBRE

Aquest no serà un dissabte que passi a la història per les grans heroïcitats fetes,  ni per l’originalitat de les vies escollides, tothom ens hem trobat a la mateixa zona, propera als cotxes i sense problemes per deixar la feina a mitges si el temps ens obliga.
El Meteoblue, no acaba de definir-se i pel matí tant dóna ruixats i clarianes a parts iguals, o sigui que cal arriscar-se si volem fer quelcom.
Amb el Guillem decidim anar a Nou Barris i fer alguna combinada. A peu de via ens trobem dos companys que estan començant la via Mal Pas, en acostar-nos veiem amb alegria que un d’ells és en Joan Asin, ja recuperat de la seva lesió. El felicitem per la seva ràpida recuperació i ens posem en feina.


Comencem per la Via Esther i Imma però entrem per la via Mal Pas, primer dues tirades d’escalfament una de V+ i la segona de IV que fem d’una tirada.
El següent pas és canviar la reunió i posar-nos sota el mur final. Aquí comencem per la via Imma que cap dels dos podem forçar en lliure, ni ell de primer , ni jo de segon. M’ha calgut fer un pas de Ae i dos  Ao per poder sortir. El segon tram d’aquesta tirada és molt obligat i desplomat, una vegada superat el desplom la paret es torna vertical però amb moltes bústies que fan que l’escalada pugui fer-se be.


Una vegada al cim fem un ràpel de 30 metres per tornar a la reunió anterior i provar la via Esther. Aquesta la trobem més humana que l’anterior, jo de primer intento passar-la en Ao però hi ha un pas que m’obliga a posar el peu a una baga, la resta surt força bé. El Guillem intenta passar sense tocar res però hi ha un punt (el lloc on he posat la baga) que li ha calgut agafar-se i fer un Ao. La resta, bé.


Tornem a estar al cim i sembla que comenci a espurnejar però quan baixem ja no plou i decidim seguir amb la jornada.


Aquesta vegada ens desplacem fins la segona reunió de la via Somni de Primavera atès que a la via veïna  Somni de Tardor, hi ha una cordada que resulta ser en  Jaume Planell i un company.
Mentre fem la primera , els companys acaben la feina  i ens deixen lliure la tirada. Amb el Guillem seguim la lògica com si féssim una via llarga, per tant, si la darrera tirada de la via Esther l’he fet jo de primer , la tirada de Somni de primavera li toca a ell i la Somni de Tardor em toca a mi.


Una vegada acabada fem dos ràpels fins el terra, una vegada a terra veiem que encara no plou i decideixo fer la primera tirada de la via Imma, amb la que tanquem el circuit de fer 2 vies senceres i dos tirades soltes.
A les 14 hores tornem a estar al terra i aquesta vegada no volem temptar més a la sort, decidim agafar els trastos i sortir pitan cap el cotxe, durant tot el matí el temps ha estat jugant amb nosaltres però crec que no trigarà gaire en cansar-se i deixarà caure una de bona.

De fet, a les 14, 30 arribo a casa i quasi no tinc temps d’obrir la porta que ja cau un bon ruixat.

J. ESTRUCH

1 comentari: