Els VISAS a principi dels anys 70´s

Els  VISAS  a  principi  dels  anys  70´s

dimarts, 2 de setembre del 2014

ESCALADA ESPORTIVA A "LO CORRAL"

DIMECRES, 06 D’AGOST
Comencen les vacances d’estiu i aquest any m’he fet el propòsit de no tocar l’ordinador fins que no torni a la feina. Soc conscient que desprès em caldrà recuperar el temps perdut, però les vacances són les vacances
Aquesta és la primera sortida que puc fer en període de vacances i la faig amb la colla d’amics que ens trobem sempre al Bruc, cerquem un lloc tranquil i sense  complicacions, volen visitar una zona d’escalada esportiva del Berguedà de la que tan sols tinc referències, la zona s’anomena “Lo Corral” i està en un espai privilegiat ,com són les pistes d’esquí de Rasos de Peguera.
La zona és agradable i amb el grau no gaire apretat, totes les vies que hem fet tenen la roca molt bona i sanejada, en resum hem gaudit d’un bon matí d’escalada encara que creiem que faria més fresca del que ha fet en realitat i hem acabat tots ben vermells del sol.
Una vegada a lloc ens repartim per anar fent vies i el Joan Abril i jo hem fet cordada i decidim començar per la paret de la cara Est..


Les vies que hem fet nosaltres han estat :
“Lindo pulgoso”, graduada de V+, encara que nosaltres creiem que és 6a.


“Sol” situada en una agulla enganxada a la paret, graduació V+
“Ombra” a la part interior de la mateixa agulla, puja per la separació en tra paret i agulla, aquesta està graduada de 6a però ha resultat més fàcil del previst
“ Sopa d’ortigues” aquesta és el cas contrari de l’anterior, crec que és una mica més difícil de 6a sobretot el tram de bavaresa i la sortida posterior , comença al mateix lloc que l’anterior però aviat és desvia a la dreta i ressegueix una paret desplomada, això si amb molta ombra.


“Sóc rayder” aquesta via està just a la dreta de la “Lindo pulgoso” i per la ressenya un xic més difícil, però la realitat ha estat al contrari
La resta de vies del sector ja són més exigents i hem decidit anar al sector “escola” per rematar el dia.


“ Cagadubtes” ha estat la primera via del sector, un cinquè fàcil
“Les tres maries” la segona , de les mateixes característiques
“Vallsabuc”, igual que les anteriors però amb un tram un xic més picant.
“Per nassos” ha estat la darrera via feta, un cinquè superior concentrat en un passatge de tibar .


Algun dia caldrà tornar-hi per palpar la resta de vies encara que els graus que proposen, fan difícil que puguem fer res.
Hem passat una bona matinal per començar les vacances


J. ESTRUCH

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada