Els VISAS a principi dels anys 70´s

Els  VISAS  a  principi  dels  anys  70´s

dimecres, 5 de setembre del 2018

INDI SEDICIÓS


DIUMENGE, 19 D’AGOST

En plena canícula és tan difícil trobar companys, com posar-se davant l’ordinador per fer les piulades, i ara a principis de setembre et trobes que tens feina acumulada que cal fer.
El dia 19 varem anar amb la colla del Penedès a la Roca Gran d’en Ferrús, una zona amb moltes possibilitats però que poques vegades hi trobes gent.
En Pere va proposar anar-hi per fer la via del Indi sediciós que fa pocs dies va piular en Asin i com jo no vaig poder anar-hi, aquesta és l’oportunitat de fer la via.
Aquesta setmana estic passant uns dies de platja a Cunit, per tant, em tocarà passar a recollir a tots els components de la cordada. En Pere a Vilafranca i al Angel a Fontrubi. Com tots aquests pobles estan en el camí que tenim que fer, no hi ha cap problema.


Al pàrquing hi ha dos cotxes, en un d’ells, una parella que va a la via de l’Estel i ens diuen que la segona cordada està al espero MVT. Hem tingut sort, cap de les cordades va a la via del Indi.
Arribats a peu de paret, dubtem un xic per veure per on puja la via, però finalment esbrinem que anem ben orientats. A la dreta de la via hi ha un degotall d’aigua i a la part superior de la primera tirada veiem que ens caldrà passar per la zona mullada, tot i així decidim intentar-ho.


La primera tirada està ben assegurada amb uns passatges forts d’entrada just a l’esquerra de la mullena i sense tocar-la però a la part final de la tirada és impossible d’evitar-ho i cal fer un tram completament mullat.
La segona tirada és de transició i sense complicacions.


La tercera és molt bonica, llàstima que en la seva part final és molt difícil i trencat obligant a progressar en artificial, però la primera meitat val la pena de forçar-la. L’entrada a la reunió presenta un tram moolt trencat.


La tercera tirada , surt per la dreta de la reunió superant un petit díedre molt vertical, desprès un flanqueig a la dreta  per anar a cercar un segon díedre, aquest tram l’hem fet en artificial fins a superar el desplom, aleshores cal sortir en lliure fins la reunió, en aquest tram hi ha alguna assegurança que allunya un xic.


La quarta tirada surt per l’esquerra de la reunió i d’entrada cal superar un tram mullat i entrar en un díedre que en algun tram es posa difícil fins arribar a l’aresta, una vegada arribada a aquesta la reunió esta sobre un petit esperó.


La cinquena tirada, també surt per l’esquerra fins sortir d’una petita vauma on tenim la reunió i per un espero curtet  amb un parell de passatges difícils, ja deixem la verticalitat fins la reunió.


Mentre fèiem la tercera tirada s’ha posat darrera nostre una cordada de dos que finalment quasi ens atrapa i que ha resultat que era la cordada que volia fer l’esperó però que van decidir canviar d’objectiu.
Com que hem baixat en ràpel per la via, el retorn l’hem acabat de fer junts , fins el cotxe.

J. ESTRUCH

2 comentaris:

  1. Bona via per fer un tast del Ferrús. Mola veure com poc a poc la gent la va repetint!!!

    Salut, tàpia i alegria

    ResponElimina
  2. Bona via per fer un tast del Ferrús. Mola veure com poc a poc la gent la va repetint!!!

    Salut, tàpia i alegria

    ResponElimina