Els VISAS a principi dels anys 70´s

Els  VISAS  a  principi  dels  anys  70´s

dilluns, 16 de setembre del 2019

DESIDERATUM


DIUMENGE, 01 DE SETEMBRE

Aquesta setmana , tenim compromisos i decidim quedar-nos per Montserrat.
Ens hem trobat l’Isabel, el Juan Carlos i jo però encara ens queda decidir el nostre objectiu i ho fem mentre esmorzem.
Finalment anirem a fer la via Desideratum  a l’agulla dels Espeleolegs.



Fa temps la primera tirada no es feia i la gent aprofitava una via molt assegurada que pujava just a la seva dreta, però ara tan sols hi ha els esparregs i posats a fer millor fer-la per l’original.


La primera tirada tan sols hi ha un buri , just sota el tram més complicat, tot i que es pot reforçar amb un microfriend. La tirada és exposada ja que una caiguda t’envia directe al terra.


La segona , sembla que tingui una roca millor, tot i que les assegurances allunyen una mica, cal anar-hi amb els nervis ben serens.


La tercera tirada, comença amb una roca lletja i vertical on cal tocar totes les preses per assegurar la seva consistència, però poc a poc la roca millora i la dificultat baixa.
La tercera reunió, és més aviat un canvi de reunió i flanquegem a l’esquerra per entrar en una canal.


La quarta i ultima és la millor de les tirades, comença amb un encastament on cal esbrinar on hi ha les dues assegurances d’aquest tram, perquè una d’elles queda a la paret contraria i si no vas al lloro pots saltar-te-la facilment.


Desprès de forces metres navegant , la paret va eixamplant-se fins que finalment ens agafem a la paret de l’agulla dels espeleolegs que ja no deixarem fins el cim.


Hi ha un tram d’artificial que es pot fer be amb Ao fins un punt on cal tenir decisió per fer una sortida molt vertical per arribar al cim.
Acabada la via , directes al Bruc per fer una bona cervesa.

J. ESTRUCH


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada