Els VISAS a principi dels anys 70´s

Els  VISAS  a  principi  dels  anys  70´s

dilluns, 17 de febrer del 2020

VIES FILIBUSTEROS+DESCONEGUDA


DIUMENGE, 16 DE FEBRER

Normalment sortim els dissabtes, però aquesta vegada li demano a l’ Isabel per sortir diumenge. Encara tinc el peu “tocat” de la caiguda de dijous i un dia més de descans sempre és bo.
També li proposo anar a fer quelcom amb poca aproximació perquè al caminar em molesta el peu.
Amb tants condicionants, decidim anar a Vilanova de Meià on encara tenim molta feina pendent.
Avui al contrari de l’altre dia, trobem companys al bar Cirera, (darrerament no és gaire freqüent trobar-hi gent).


Nosaltres hem decidit fer un popurri de vies al Pas Nou amb l’ intenció de sortir per la via “ Gudaris”
Per no caminar gens comencem per la primera tirada de la via “5 feixes” una tirada que comença a peu de carretera.
La segona és una passejada per la primera feixa i fem reunió en un arbre , sota la segona tirada de la via “5 feixes” però en lloc de pujar per aquesta , anem més a la dreta a cercar la via “Filibusteros”.


La tercera , seguim aquesta via per superar el segon graó de paret.
La quarta tirada (dic quarta perquè anem encordats, sinó seria una caminada per una feixa seguint el passamà de baixada de la via “5 feixes”. Fem reunió al peu del segon pedestal.


La cinquena tirada (just a la dreta del passamà) supera la franja de roca però en lloc de fer reunió sobre d’aquest seguim en diagonal a la dreta fins arribar a la següent feixa i fem reunió a l peu de la via “Centenari”.
Nosaltres per anar a la “Gudaris” ens cal creuar tota la feixa, uns seixanta metres de corda passant pel peu de la via “Karma”. Arribats a un lloc veiem un parabolt uns cinc o sis metres per sobre nostre.


La tirada següent, te una dificultat de cinquè superior però concentrat en un tram curt, la resta és més suau.


La vuitena tirada és la més potent de tota la via, molt vertical i amb les assegurances llargues, gran part  la hem fet en Ae amb sortidetes en lliure, (hi ha "lolos" que la fan en lliure, uufff !!!), tiba molt i és de continuïtat.


La darrera tirada, és suau en conjunt però hi ha dos tram on cal tibar de valent.
Una vegada a dalt, encara podríem fer una tirada més, la corresponent a la darrera tirada de la via “5 feixes”, però ja en tenim prou. El peu m’ha respectat i no ha molestat gens, però encara ens queda la baixada.


He arribat al cotxe , sense sentir cap molèstia del peu, estic content !!!. Ara a celebrar-ho amb els companys i fer la cervesa de rigor.

PD. (Hi ha coses que no quadren i una vegada a casa cerco informació. El resultat de la recerca : la via que hem fet com a GUDARIS no ho és i desconeixem qui va obrir-la i el seu nom)
Resulta que hi ha una placa al peu de via de les vies "KARMA" i "GUDARIS" i no n'hem vist cap.
Si que hem vist dues linies de parabolts i hem pujat per la segona que hem vist, però resultat que ni la primera és la "KARMA" ni la segona és la "GUDARIS". Teniem que haver fet molt més tram de feixa.

J. ESTRUCH



1 comentari:

  1. Josep: Segons em diu Gustavo Mañez la via que veu fer pensat que era la Gudaris es un altre i està a l'esquerra de la Karma. Ténvio per e-mail la resenya corregida...

    ResponElimina