Els VISAS a principi dels anys 70´s

Els  VISAS  a  principi  dels  anys  70´s

dimecres, 17 de març del 2021

VENUS AND MARS

 DIUMENGE, 14 DE MARÇ

Sortir un diumenge a escalar per Montserrat, és sinònim de trobar gent  allà on vagis i a nosaltres ens agrada la tranquil·litat , si es possible !!!.

Per això amb l’ Isabel pensem un lloc on difícilment trobarem a ningú, tot i que per arribar-hi ens caldrà fer una bona patejada.

La proposta es anar a la Placa dels “Roofs”just al límit de la zona de prohibicions.

Avui deixem el cotxe al nou pàrquing de “Can Jorba” el que representa uns deu minuts més d’aproximació. Al arribar ja veiem de que va la cosa, quasi tot els pàrquing esta ple i sembla un formiguer de gent.

Sortim direcció “Can Jorba” i moltes cordades segueixen la mateixa direcció, arribats al creuament on comença el camí de la Palomera, ja nomes quedem tres cordades i arribats al coll ja fem el camí tot sols.

Aquest camí, cada dia se’m fa més dur, i més ara que han fet moltes dreceres i puja quasi recte fins el coll.

A peu de paret veiem que hem encertat escollint la zona, no hi ha ningú.

Decidim començar per la via “Venus and Mars” que és la més assequible de la zona i desprès ja veurem si en tenim més ganes d’escalar o deixem la Calumet per a un altre dia.

La primera tirada comença amb un desplom , per sort no tant potent com el de la “primavera marciana” i desprès un tram en lliure amb roca bona però coberta d’un petit tel de molsa que fa l’escalada tensa.

La segona és una placa molt bonica amb les assegurances justes (hi ha força aire entre elles) i un grau per a gaudir-la. (La ressenya presenta un pitó entrant a la reunió , però ja no hi es ).

La tercera és com la segona però un xic més fàcil de graduació.

Arribats al cim, un vent gelat ens dona la benvinguda i acaba per decidir els propers moviments.

Baixem per la carena fins el coll i anem a buscar el material de peu de via. Acabarem el dia fent una excursió i en lloc de baixar per la “Palomera” ho fem pel camí dels “Francesos”. Directes al bar per fer les cerveses de rigor.

J. ESTRUCH

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada