Els VISAS a principi dels anys 70´s

Els  VISAS  a  principi  dels  anys  70´s

dilluns, 10 de maig del 2021

VIA CGT

 DIUMENGE, 09 DE MAIG

Aquesta setmana tenim el temps revolucionat, però sembla que aguantarà fins la tarda.

Hem quedat per trobar-nos amb la gent de Vilafranca que també volen anar al Alt Urgell.

Finalment ens trobem a Oliana i mentre esmorzem anem aclarint objectius. No serem els que pensàvem i al final ens ajuntem vuit companys. Molts per anar a la via que teníem pensada. Per tant toca canviar d’objectiu i nosaltres, l’ Isabel i jo ens decantem per Roca Naireda, on fa dies tenim una via que esta a la llista d’espera.

Arribats al pàrquing no hi ha cap cotxe, tenim tota la paret per nosaltres. El nostre objectiu son dues vies que hi ha a l’esquerra de la paret, amb una aproximació mes aviat curta.

A mida que fem l’aproximació el cel es va tapant però seguim endavant i comencem l’escalada per la via més curta de les que volem fer, la via CGT.

La primera tirada amb bona roca  i poques assegurances. Hem trobat un parabolt i quatre llaços de corda emplaçats a la tirada, però hem afegit flotants. La tirada es mantinguda i compacta fins quasi arribar a la reunió on canvia el rocam i es torna més trencadís. Fem la reunió en un gran arbre característic.

La segona tirada, comença fent el mono, perquè cal enfilar-se a les branques del arbre per arribar a la primera assegurança, enmig d’una placa llisa. Superat aquest tram cal seguir recte amunt per terreny trencat fins a la reunió en una rapissa còmoda. No hi ha reunió, tan sols una cinta vermella en una branca , (sembla una indicació de reunió). Mentre puja l’ Isabel comencen a caure gotes amb més insistència i decidim deixar els últims quinze metres per a una propera visita.

Cal fer el descens , rapelant des de els arbres i amb dos ràpels tornem a arribar al terra, ja amb una pluja insistent .

Hi ha vegades que la meteo encerta i d’altres que ens enganya , però forma part del joc.

La segona via quedarà per a una propera visita.

Un xic mullats, però amb temps per davant, ens aturem a Oliana per fer la cervesa de rigor.

J. ESTRUCH

DADES DE LA VIA

NOM......................  CGT

APERTURISTES...... A. Alarcón i J. Baraldés

COMPANYS DE CORDA.................  I. Notivoli

MATERIAL NECESSARI..................  Joc de Camalots (fins nº 2)

DIFICULTAT MÀXIMA.....................  V+

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada