Els VISAS a principi dels anys 70´s

Els  VISAS  a  principi  dels  anys  70´s

dilluns, 14 de juny del 2021

VIA IGLESIAS TORRES CASANOVAS

 DIMECRES, 09 DE JUNY

Aquest dimecres portàvem un objectiu potent però les circumstancies ens van fer tocar de peus a terra i aplicar el pla B.

Ara el nostre objectiu és la via Iglesias Torres Casanovas a la Boleta del Portell Estret, una via que ja vaig fer fa molts anys, però que els companys no la tenien tatxada.

Com que som tres i no volem fer molts canvis de cordes decidim mantenir l’ordre que havíem establert per al primer objectiu.

La primera tirada és possiblement la més entretinguda i amb el itinerari una mica canviat. Recordo que abans entravem amb diagonal a l’esquerra fins arribar a l’aresta que desprès seguíem fins dalt.

Ara comença just sota l’aresta i trobarem els burins que venen de la dreta a l’altura de la tercera assegurança.

Cal dir que aquesta tirada manté una mica l’esperit dels primers escensionistes amb una bona dosi de seguretat, (cada dos burins vells , hi ha un parabolt) cosa que dona tranquil·litat i confiança al penjar-te de les peces velles.

En aquesta tirada cal fer algun passatge de treballar-te-la, amb plaquetes trencades o en mal estat on cal fer treballar els invents. Però en general es deixa fer bé.

La segona tirada , segueix la mateixa tònica, encara que un xic millor, el material vell esta en bon estat i permet una progressió rapida.

La tercera tirada, igual que la segona.

La quarta tirada, comença amb un tram lliure que desprès de tant d’artificial t’agafa fred i costa posar-ti, però aquest tram es ajagut . Poc a poc la paret torna a redreçar-se i cal tornar a l’artificial fins que de cop la paret s’ajeu i surts amb escalada lliure fins la reunió que hi ha al costat d’uns matolls (també es pot fer reunió sota la bola).

La darrera tirada, comença caminant fins el peu de bola i desprès recte a munt fins el cim.

Dalt del cim, mentre preparem el ràpel, veiem la turmenta que va acostant-se i no ens aturem gaire per veure-la venir. Per sort segueix direcció Est sense apropar-se gaire a Montserrat.

De baixada recollim el material que teníem preparat per l’altra via i que sabíem que no utilitzaríem en aquesta i directes a Collbató per fer la cervesa de rigor.

J. ESTRUCH

DADES DE LA VIA

NOM.............................. ......... Iglesias Torres Casanovas

APERTURISTES......................  Albert Iglesias, Carme Torres i Jaume Casanovas

COMPANYS DE CORDA.........  Joan Asin, Juan Carlos Sanchez

MATERIAL............................... 17 cintes i estrep, (material de circumstancies)

DIFICULTAT........................     V/Ae

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada