Els VISAS a principi dels anys 70´s

Els  VISAS  a  principi  dels  anys  70´s

dijous, 17 de març del 2022

VIES LO PEP I EL ABERRONCHO

 DIMECRES, 16 DE MARÇ

Una setmana més amb el temps amenaçador, però avui les previsions diuen que no plourà, així que anem més tranquils.

Com que no es questió de jugar-se-la decidim anar a Sant Llorens de Mongai, on encara tenim molta feina per fer.


Repetirem zona a la Formiguera i tatxarem alguna via de les pendents. Es una zona bona amb una aproximació curta i amb vies ben equipades on tan sols calen cintes.

Avui tenim com a objectiu la via “El Aberrocho” i la via de “ Lo Pep” i si encara no en tenim prou, hi ha altres vies de la mateixa factura pels voltants.

Com que la carretera que uneix Camarasa amn Sant Llorens encara esta tancada per obres, anem per Balaguer i ens aturem a esmorzar al bar del Llac.


Després d'esmorzar anem al parquing de la Formiguera i comencem l'aproximació i com que la via “ Lo Pep” és la primera que trobem, ens aturem a fer-la.

La primera tirada va just a la dreta de la normal i completament paralel·la amb aquesta, de dificultat molt semblant, però en lloc de fer la reunió sobre l'agulla, la fa uns metres a la dreta on comença la verticalitat de les seguent tirades.


La segona tirada, ja és més tiesa, amb roca molt sanejada que et permet trobar forats d'escandol en els trams més verticals.

La tercera ja és la cirereta del pastis, una tirada molt vertical i ben assegurada que ens deixa just a la dreta d'on acaba la via Normal.

Una vegada a dalt en dos rapels tornem a ser a peu de via.


Ara anem per la segona, la via “El Aberroncho”, que comença al mateix lloc on varem començar la setmana passada la via “Los Chichos”, però en lloc d'agafar l' aresta ens endinsem per la canal fins a trobar les primeres assegurances.

Per no tenir que tornar a recollir les mochiles decidim pujar la primera tirada amb elles i deixar-les a la primera reunió ( d'aqui podrem baixar caminant despres de rapelar la via)


La primera tirada és llarga i quasi tota facil, tan sols hi ha un passatge, (en un desplom) on cal apretar per superar-ho . Fem reunió en un repla

La segona tirada , s'enfila per una canal humida però de poca dificultat fins el tram final de la tirada on cal superar un gendarme i fer la reunió sobre d'ell.


La tercera tirada , és la cirereta de la via, molt vertical , comença suau i poc a poc va redreçant-se, fins arribar a la part final on la paret ja supera la verticalitat i cal apretar de valent, sort de tenir una roca molt bona i unes busties d'escandol per a supara-ho.

Acabada la via, amb un rapel arribem a la reunió primera on tenim les motxilles i en vista del temps, decidim anar a menjar en lloc de fer una altre via, encara ens queda feina per fer a la zona.


Dinem al bar del Llac i en acabar, per baixar el menjar decideixo pujar fins el Castell i fer unes fotos de la paret, (ara cal pujar caminant !!!, hi ha una barrera just al començar el cami).


J. ESTRUCH

DADES DE LA VIA

NOM................................................ Lo Pep

APERTURISTES............................ Lluis Olondriz, Miquel Urbano i J. R. Segura

COMPANYS DE CORDA ............... Isabel Notivoli, Gines Rodriguez

MATERIAL...................................... 10 cintes

DIFICULTAT..................................... V+


DADES DE LA VIA

NOM................................................ L'Aberroncho

APERTURISTES.......................... David Dominguez, M. A. Garcia, Juan Gutierrez

COMPANYS DE CORDA.............. Gines Rodriguez, Isabel Notivoli

MATERIAL..................................... 10 cintes

DIFICULTAT.................................... V+

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada