Els VISAS a principi dels anys 70´s

Els  VISAS  a  principi  dels  anys  70´s

dijous, 25 de juliol del 2024

VIA LA SENDA DELS ANGELS A LA PORTELLA SUPERIOR

 DISSABTE, 20 DE JULIOL

Diumenge comencem la primera escapada de vacances a Andorra, i per no perdre pistonada pujo el dissabte a esmorzar amb el material. Si hi ha companys aniré a escalar.


Com sempre al final som un munt de companys que ens trobem esmorzant i comencen a sortir propostes, fins que finalment n'hi ha una que sembla portar avantatge sobre les demès, la via “La Senda dels Angels” a la Portella Gran.


Aquesta via es la combinació de tres vies més antigues, la via “Eclipse”, la via “Ravic” i després podem fer la part final per qualsevol de les vies que porten al cim des de el coll.

A la proposta s'hi apunten el Jordi i el Xavi que fan cordada i en Ramon i l'Eduard amb els que faré jo cordada.

Arribem a peu de via amarats per la xafogor que fa però el Pas de la Portella és un lloc molt ombrívol que aviat ens recupera.

En Jordi i el Xavi aniran davant i nosaltres darrera i així ells podran anar més ràpids i no quedar enganxats amb la calor darrera una cordada de tres.

La primera tirada es molt selectiva on trobarem assegurances que mostren el pas del temps, hi ha burils, espits i parabolts tot sobre una roca arrodonida i vertical, en ha calgut fer-la en escalada combinada i amb algun passatge picant.


Arribats a la reunió encara ens trobem les dues cordades, però als companys de davant ja no els tornarem a veure fins acabar la via.

A la primera tirada trobarem unes quinze assegurances si aprofitem tot el que trobem.


La segona tirada comença per un diedre tombat a la dreta on el pas més difícil està sortir de la reunió que hem salvat amb un estrep, per sobre una savina i un burí vell ens porten a una zona ajaguda i per sobre un altre diedre de roca dolenta per entrar a una gran vauma que és la zona on coincidim amb la via “Ravic” . Fem la reunió al final de la vauma.


La tercera tirada surt de la vauma per la dreta però aviat segueix flanquejant per buscar el seu camí fins el coll, aquesta tirada es força mantinguda i trobarem dos passatges més difícils un a mitja tirada i el segon poc abans d'entrar a la reunió. Trobarem vuit assegurances.


La quarta tirada és de llarg la més suau, surt per la dreta de la reunió a cercar dos parabolts bastant propers al terra i després supera un diedre fins una savina, superada aquesta i uns metres per sobre trobarem la reunió.


A la dreta de la reunió hi ha la instal·lacio de rapel que amb un sol rapel ens deixa al terra.


Al coll de la Portella trobem als companys que ens esperen (quin remei, han vingut amb el nostre cotxe) i tots baixem al Bruc per fer un bon àpat o una cervesa .


J. ESTRUCH


DADES DE LA VIA

NOM.......................................... La Senda dels Angels

APERTURISTES...................... Antonio Garcia Picazo, Daniel Agras

CORDADA............................... Ramon Barcelo, Eduard Quiles, Josep Estruch

MATERIAL................................ 16 cintes , estrep

DIFICULTAT.............................. 6a/Ae

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada