Els VISAS a principi dels anys 70´s

Els  VISAS  a  principi  dels  anys  70´s

divendres, 23 d’agost del 2013

VIA MONÒLIT GROC

DIUMENGE, 04 D’AGOST

Aquesta és una setmana atípica, primer, perquè no surto el dissabte, i segon, perquè he canviat de companys.
La setmana vinent comença el periple de vacances  i caldrà modificar la rutina de les escaldes.
 Avui he quedat amb el Grau i el Jordi uns companys amb els que no coincideixo  gaires vegades, i val la pena aprofitar-ho . Quedem per esmorzar al Bruc i aleshores decidir el lloc on escalar.


Decidim anar al Monestir i fer la via Monòlit groc per la seva proximitat al cotxe i la curta aproximació. El Jordi te a la seva parella a punt de complir i no vol estar lluny del cotxe per si tenim que sortir corrents.
Les primeres tirades que pertanyen a la via Facilonga les faig jo que ja conec l’itinerari (no fa gaire temps vaig fer-la amb  d’altres companys) i les tirades del Monòlit groc ens les repartirem.


La primera tirada de la via em toca a mi i com sempre hi ha un passatge que em fa suar per superar-lo, aquí les assegurances no estan a tocar i cal sortir decidit.


La segona, per mi la tirada més interessant de totes, la fa el Grau, te una dificultat de 6a en els seus primers metres però poc a poc va minvant la verticalitat mantenint un grau de dificultat força interessant.


La tercera la fa el Jordi i atès que tan sols té un passatge compromès a l’entrada a la reunió, li permetem que faci també la darrera tirada.


El descens el fem per la via Facilonga amb tres ràpels i a l’hora de dinar ja estem amb la família.



Ara si que puc dir que començo vacances, i atenent que hem escollit pujar als Pirineus, amb el seu clima peculiar d’estiu i que anem amb la família, no se les vegades que podrem sortir a escalar.

J. ESTRUCH

2 comentaris:

  1. Bona idea això de baixar per la Facilonga, que els ràpels de la Monòlit són prou empipadors.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Jaume,
      Aquesta baixada pots fer-la si no puja gent per la via, El primer ràpel és una pluja de pedres per a qui tens sota. Aquesta ràpels són rectes i sense problemes.
      Per cert bona escalada la Lucky Jom m'has fet entrar ganes de fer-la.
      Bones vacances.
      J. ESTRUCH

      Elimina