Els VISAS a principi dels anys 70´s

Els  VISAS  a  principi  dels  anys  70´s

dimarts, 3 de setembre del 2013

GEEB

DISSABTE, 24 D’AGOST

Aquest dissabte volem sortir a fer una matinal (el meteoblue dóna aigua a partir del migdia), sense tenir cap objectiu concret, anem al Bruc per esmorzar i ens trobem al Grau i al Jordi amb les mateixes intencions que nosaltres, encara que ells si que porten una idea preparada, volen anar a la via GEEB de la cadireta del diable als Flautats.


Aquesta és una via que el Guillem havia dit de fer-la feia temps i ara podem anar-hi i en companyia que sempre és més divertit.
Agafem el trenet de Sant Joan a les 10 del matí però hi ha molta gent i el Josep i el Guillem s’han entretingut xerrant i es queden a terra, caldrà esperar-los uns vint minuts.
Una vegada tots reunits prenem el camí de Sant Benet i el desviament del camí de l’arrel que passa just per sota dels Flautats. Una caminada i una petita grimpada per una canal ens deixa a peu de via.
Decidim fer dues cordades, davant pujarem el Guillem i jo i darrera el Grau i el Jordi.


Començo la tirada per un díedre força exigent, on hi trobo algun parabolt  (pocs) i algun clau prehistòric. Per sort la tirada es pot reforçar si no deu ni do amb la tiradeta. Aquesta tirada té 30 metres i una dificultat mantinguda de 6a.


La segona segueix per la mateixa fissura però poc metres més amunt la deixa per anar a cercar una altre fissura més a la dreta, el tram entre les dues fissures és el més compromès de la tirada i tota ella té una dificultat molt semblant a l’anterior encara que amb alguna assegurança més.


La tercera torna a fer-la el Guillem, vol forçar la tirada en lliure, a més la següent és d’artificial i prefereix fer-la de segon.
Aquesta tirada és una fissura que poc a poc va agafant verticalitat, amb passos molt estètics si pots obrir-te molt de cames, per desprès entrar en un tram molt fi encara que no tant vertical fins la reunió situada en una rapissa al peu del mur final que aguanta la bola. El Guillem se la pot treure en lliure i jo puc fer la primera part però a la part fina m’ha calgut pinsar-me. La graduació de la tirada crec que és de 6b difícil.


La quarta tirada teòricament és d’artificial i està molt ben assegurada, comença amb un parabolt i seguidament una o dues peces de museu i així tota la tirada, per sort hi ha trams en que pots forçar en lliure i estalviar-te la por de tibar de les relíquies, he gaudit moltíssim amb la tirada. La reunió està sota el sostre i passo més fred que en ple hivern i quan arriba el Guillem estic tremolant com una fulla, tant que decidim sortir per l’escapament de la dreta.


La variant no té cap assegurança posada i comença amb un encastament força estret, per sort sota hi ha un replà de terra i no cauries gaire, la reunió la faig sobre la bola.



Esperem als companys que també surten escopetejats i comencem a fer la travessia dels flautats fins el Fesolet on fem l’últim ràpel i cap a casa abans no comenci a ploure.

J. ESTRUCH

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada